Лікується чи маскується? Чому скандальний блогер Сороченко знову не прийшов до суду

Лікується чи маскується? Чому скандальний блогер Сороченко знову не прийшов до суду
  • Блогер Артур Сороченко вкотре не з’явився до суду.
  • За медичною довідкою із п’ятниці, 17 липня, він перебуває в Національному інституті раку із пухлиною.
  • У цей же день на каналі блогера з’являється відео, зміст якого каже про зовсім інше. 
  • Яке рішення ухвалив суд?

Сире яйце об голову - 600 р., загасити цигарку об язик - 2 000 р., вилити на голову зеленку - 5 000 р., прищепка на ніс на одну хвилину - 500 р. Це частина прейскуранта, по якому блогер Артур Сороченко заробляє собі на життя. Глядачі замовляють знущання за гроші, а Сороченко із двома своїми товаришами, відтворює все у прямому ефірі. 

За це блогеру та його товаришам вже оголосили про підозру за частиною 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Вже після цього блогерський слід простиг. І Сороченка, і його двох друзів оголосили в розшук. 

А от у Хмельницькому Артур Сороченко “прославився” інакше. Відео, на якому двоє чоловіків з’ясовували відносини, облетіло соцмережі ще минулого літа. Сталося це в Хмельницькому, поблизу “СВ”. Один із них говорив, що воює проти Росії. Інший заперечував конфлікт із сусідньою державою і говорив, що «Росія з нами не воює». Зрештою суперечка перейшла у фізичну площину. І проросійськи налаштований чоловік почав бити свого опонента. Той не захищався і на удари не відповідав.

Відео дня

Подія зацікавила правоохоронців. Вони почали шукати учасників. У захисникові “русского мира” впізнали скандального блогера із Бердичева Артура Сороченка, відомого за прізвиськом “Малиш”. Пізніше підтвердили й інформацію, що на відео били учасника бойових дій на Сході. Ним виявився Володимир Баула - боєць 130-го рівненського окремого розвідувального батальйону.  Поліція розшукала потерпілого. Чоловік написав заяву про злочин. Артура Сороченка оголосили у розшук. Згодом його затримали в Миколаєві і доставили у Хмельницький. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак через три дні відпустили під заставу у розмірі 40 140 гривень. 

Медзаклади, в яких лікується Сороченко, постійно змінюються

На наступне судове засідання Артур Сороченко не прийшов. Через адвоката блогер подав довідки та наголосив на тому, що перебуває на лікуванні у тубдиспансері. Хоча, як вдалося з’ясувати журналістам vsim.ua, Артур Сороченко по факту перебував у Вінниці, де відвідував місцевий аквапарк “Маяк”.

До Хмельницького суду не з’явився і наступного разу, 4 березня. Адвокат знову подав довідку про лікування. На цей раз уже зі столичного Національного інституту фтизіатрії та пульмонології імені Яновського. Втім журналістам vsim.ua вдалося з’ясувати, що за 17 годин до судового слухання скандальний блогер перебував на шопінгу у Вінниці. Це стало відомо з YouTube-каналу Артура Сороченка, який має назву “Малыш & Бригада”.

Вчора, 20 липня, відбулося чергове судове засідання по справі Сороченка. До суду блогер знову не прийшов. Його адвокат Анатолій Стасишин повідомив, що підзахисний із 17 липня знаходиться на лікуванні в Національному інституті раку, що в Києві. Мовляв, у нього діагностували пухлину. А в день судового засідання Артура Сороченка оперували. В якості підтвердження в суд були передані медичні довідки. Тож захисник блогера подав клопотання про відкладення розгляду справи. 

На відео Сороченко розповідає про свою фізичну форму

Тим часом на каналі блогера Сороченка у соцмережі “Вконтакті” з’являється відео. Опубліковане воно на сторінці “Малиш Тигр” 17 липня. Саме в той день, в який за документами він поступив до медзакладу.

На відео Сороченко розповідає, що готує нове наповнення для свого блогу. Каже, що наразі займається спортом, аби підтримувати себе в формі. Також повідомляє, що всі незаконні речі планує залишити в минулому. 

Нет описания.

Повернемося до зали суду. Окрім обвинуваченого Сороченка, на засідання не прийшов і потерпілий Володимир Баула. Причина - невідома. 

Прокурор по справі подав до суду два клопотання. Одне із них - оголосити Сороченка по даній справі у розшук. Інше - надати дозвіл на затримання з метою приводу обвинуваченого. Обидва клопотання суд не задовольнив. Наступне засідання призначили на 11 серпня. Нагадаємо, за побиття АТОвця блогеру загрожує відповідальність за статтею 296 Кримінального кодексу (Хуліганство).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up