Мільйонний збиток: на Хмельниччині адвоката підозрюють у корупції

Мільйонний збиток: на Хмельниччині адвоката підозрюють у корупції
Фото: daynews.com.ua
  • Прокурор Хмельницької області повідомив адвокату про підозру у вчиненні корупційних правопорушень.
  • Його звинувачують у підробці документів, що спричинило мільйонний збиток одному із банків в обласному центрі.

Сьогодні, 20 червня, прокурор Хмельницької області Олег Синишин повідомив про підозру про корупцію одному з адвокатів регіону. Службовця звинувачують у кримінальних правопорушеннях, передбачених частиною 2 статті 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), частиною 2 статті 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Як пояснюють у прокуратурі, у 2012 році обіймаючи посаду юрисконсульта в одній із банківських установ, адвокат склав фіктивний лист з проханням зняти заборону відчуження нерухомого майна. Він самостійно підписав, завірив печаткою та надав нотаріусу документ нібито від імені начальника відділу банку.

В результаті чотирьохкімнатна квартира у Хмельницькому вартістю близько 1 мільйона гривень, яка перебувала в іпотеці банку, була відчужена власниками на користь третіх осіб. Таким чином. хмельничани продали квартиру, при цьому не доплативши кредит.

Відео дня

"Внаслідок цього, через позбавлення банківської установи можливості звернути стягнення на предмет іпотеки, інтересам юридичної особи спричинено тяжкі наслідки", - йдеться у повідомленні.

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії. Імені адвоката також не називають. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up