Мурахи по шкірі: десять найстрашніших вбивств на Хмельниччині

Мурахи по шкірі: десять найстрашніших вбивств на Хмельниччині
  • Скандальні, звірячі й резонансні. 
  • Впродовж 10 останніх років, яких тільки вбивств не ставалося в області.
  • Журналісти vsim.ua зібрали десятку найстрашніших історій, від яких “мурахи по шкірі”.

Із 2010 року на Хмельниччині сталося чимало вбивств. Деякі з них сколихнули й поставили “на вуха” всю область. Ми зібрали десять кривавих історій, що відбулися в хмельничан “під носом”. Гортайте й читайте про них далі. 

Скандальне вбивство біля “Токіо”

Все сталося влітку, 2010 року. Бійка, що відбулась біля нічного бару “Токіо” закінчилася трагічно. Тридцятирічного чоловіка до смерті забили близько десятка спортсменів.

У ту ніч Вадим Галузінський святкував народження донечки. Про те, як розгортались події в клубі, розповів його друг, із яким вони разом відпочивали. За його словами, до Вадима стали чіплятись двоє молодиків. Однак той сказав, що святкує хорошу подію і не хоче конфліктів. 

Відео дня
  • Я бачив, що Вадима попросили вийти на вулицю двоє хлопців. Потім до них під’їхали ще декілька осіб. Вадима вони перевели на інший бік дороги й почали бити, але згодом відпустили. Ми з друзями забрали Вадима у машину і почали заспокоювати. Коли ми вийшли з автівки, близько десятка молодиків напали на Вадима і почали по черзі стрибати йому на голову. Усі були професійними боксерами й мали вагу близько 100 кілограмів. Ми відштовхували цих варварів від Вадима, але нас було лише троє. Вони били нашого друга ногами до тих пір, поки той не знепритомнів, - розповів Сергій Кніталь.

Згідно висновків судмедекспертів, причиною смерті чоловіка стала важка черепно-мозкова травма. На його обличчі було близько двадцяти синців. В результаті, у вбивстві визнали винними 8 осіб. Засудженим було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 років 6 місяців до 9 років. Також на користь потерпілих із засуджених було стягнуто 625 тисяч гривень моральної шкоди.

Маму та сина знайшли із перерізаними горлянками

Вбивство сталося у Хмельницькому, в одному з будинків на Львівському шосе. 29-річну хмельничанку та її шестирічного сина знайшли мертвими у їхній квартирі 1 серпня, 2013 року. У жінки та хлопчика були перерізані горлянки. 

Вбивць вирахували через тиждень. Ними виявились знайомий потерпілої, що вже неодноразово відбував покарання, та його співмешканка. Правоохоронці розповіли, що того дня вбивці перебували поблизу будинку постраждалої. Вони вирішили зайти до неї та позичити грошей.  

За словами самих підозрюваних, двері були незамкнені, тож вони безперешкодно увійшли до квартири. Зловмисники почали вимагати у жінки гроші, однак переконавшись, що та нічого їм не дасть, накинулись на неї з ножем. Свідком жорстокого поводження з матір’ю став її 6-річний син. Хлопчик намагався захистити жінку, тоді зловмисники перерізали дитині горло. Наступною жертвою стала матір. Тіла загиблих знайшла мати вбитої, яка повернулася з роботи додому. Свідків події не було. 

За умисне вбивство та розбій вбивць засудили до довічного ув’язнення. 

Вбив та розчленував тіло чоловіка своєї коханки

Кривава подія сталася у 2014 році. Вбивцею виявився підприємець з Хмельницького. Як повідомили правоохоронці, чоловік займався реалізацією продукції й орендував склади. Потерпілий і його дружина, тривалий час працювали на нього. Згодом чоловіка звільнили, а жінка залишилася там працювати. Тоді між нею і підприємцем зав’язалися більш, ніж робочі стосунки. Ймовірно, про це дізнався законний чоловік і прийшов до підприємця на склад. Там і сталося вбивство.

Підприємець з Хмельницького вбив та розчленив тіло чоловіка своєї коханки

Як пояснював сам затриманий, в ході словесної перепалки потерпілий напав на нього із господарським ножем та сильно поранив його руку, а він вирвав ніж та перерізав йому горло. 

Він відрізав убитому голову та кисті рук, вивіз за межі міста та закопав все у полі. Через кілька днів він повернувся на склад, забрав рештки тіла та вивіз у Барський район Вінницької області.

Суд визнав, що загиблий напав на обвинуваченого із ножем. В результаті, чоловік убив його, захищаючись. Так, йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки.

Вбили матір та з’їли дитину

Резонансне вбивство сталося в 2015 році. Саме тоді тіло Катерини знайшли під Києвом з простреленою головою, а рештки та одяг її доньки виявили на Хмельниччині. 

Рідні Катерини згадують, вбивця втирався в довіру до родини. Коли жінка почала з ним жити, то стала виглядати депресивно. Родичі загиблих впевнені, що нелюд, який вліз у їхню сім'ю і його коханка сповідують сатанізм, вони чекали поки дівчинці виповниться 10 років. За день до дня народження вони вбили її матір, а після задушили дитину, розрізали на шматки та з'їли її печінку.

Маніяк-канібал, якого підозрюють у вбивстві матері та її 10-річної доньки, уже четвертий рік залишається без вироку. На лаві підсудних він перебуває разом з молодою коханкою, яка допомагала йому у жорстокій розправі.

Так, нещодавно перенесли чергове слухання по справі. Причина приголомшує, загадковим чином зникла ДНК експертиза дитини, крім того, не прийшов жоден із судмедекспертів. Попри це, прокурор запевняє, що у нього достатньо доказів, аби відправити Сергія на довічне ув’язнення, а його коханку надовго за ґрати. Та коли це станеться - відповіді наразі немає.

Зарубав тещу і вагітну дружину

Страшна історія сталася у 2016 році. 34-річний житель Летичівського району на очах у своєї однорічної дитини зарубав тещу і вагітну дружину. Чоловік з місця злочину втік. Підозрюваного було оголошено у державний розшук. За деякий час його затримали у Вінницькій області. 

 Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у вчинені злочинів, передбачених п. 1,2,4 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох осіб, зокрема жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності, вчинене з особливою жорстокістю) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України та засудив його до довічного позбавлення волі. Той подав апеляцію, але апеляційний суд Хмельницької області залишив скаргу без задоволення, і вирок вже набрав законної сили.

На Інститутській вбили підприємицю 

Хмельничанку зарізали в будинку 4/2 на Інститутській.  То був звичайний вечір як для Марії Романюк, так і для мешканців дев’ятиповерхівки. 50-річна жінка працювала на хмельницькому ринку. Вже 15 років жила сама.

17 вересня 2017 року вона поверталась додому як і завжди – близько пів на п’яту. Біля будинку привіталась із сусідами та зайшла у під’їзд. Через деякий час закривавлена Марія вибігла на двір і раптово впала. Від ножових поранень жінка померла  у кареті швидкої допомоги під час транспортування до лікарні.  

Затримати підозрювану у жорстокій розправі підприємиці вдалося аж за кілька місяців. Нею виявилася 20-річна хмельничанка. Саме її ДНК було під нігтями вбитої. Основною версією слідства було те, що дівчина пішла на вбивство через борги. 

Камери відеоспостереження показали, що вона декілька днів слідкувала за потерпілою і вивчала її розпорядок дня.  Розгляд справи тривав понад рік. І лише 3 червня 2019 року жінці призначили покарання. Її засудили до 15 років позбавлення волі. 

Жорстоке вбивство таксиста 

Подія сталася у липні 2018 року. Раніше судимий хмельничанин вбивство знайомого водія таксі спланував заздалегідь. 

Злочинець попросив таксиста відвезти його додому в село Волиця. Дорогою пасажир почав погрожувати водієві пістолетом. Він змусив чоловіка зателефонувати родичам та попросити, щоб вони перерахували кошти зловмиснику.  

У лісосмузі біля села Малашівці Хмельницького району злочинець убив водія двома пострілами в голову. Його тіло заховав під гіллям. Далі на автомобілі загиблого «Citroen Berlingo» повернувся у місто. Мобільний телефон вбитого він викинув по дорозі, а паспорт та документи на транспортний засіб знищив. Знаряддя вбивства продав того ж дня. Згодом планував продати й вкрадене авто.Таким чином, за його словами, мав розрахуватися з банками, адже мав кредити у кількох установах.  

Вийти на слід злочинця правоохоронцям вдалося за кілька днів після злочину. Його визнали винним відразу за 5 статтями Кримінального кодексу України: п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, та із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами). Суд  призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Розстріл родини на Кам’янеччині

Моторошні події сталися 24 жовтня, минулого року. В селі Завалля 40-річний чоловік напідпитку застрелив своїх 66-річного тестя та 65-річну тещу. Крім того, він ще й вистрелив у свою 8-річну доньку, яка намагалася захистити своїх бабусю та дідуся. Все це сталося на очах у його старшої, 15-річної доньки, яка з криками про допомогу кинулася по сусідах. 

Після скоєного, чоловік тричі намагався покінчити з життям. Спочатку він перерізав собі горло, потім вени. Закривавлений пішов у коридор, взяв рушницю і вистрелив собі у щелепу. Однак і ця спроба самогубства не вдалася. Тоді чоловік вийшов на вулицю, взяв у гаражі бензин та підпалив своє авто. Сам сів у середину і чекав смерті. 

Поки чоловік перебуває в лікарні, йому заочно оголосили про підозру за пунктом 1 частини 2 статті 115 (Умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України. Він може сісти до в’язниці на строк до 15 років або отримати довічне ув’язнення. 

Чоловік знайшов голу та мертву невістку

Все сталося у Красилові, у лютому, цього року. Кілька днів з приватного будинку ніхто не виходив. Тоді на сполох забив батько господаря. Він прийшов до сина, постукав у вікна, але ніхто не відчиняв. Чоловік видавив скло у вікні й заліз до помешкання. Всередині був накритий стіл та пляшки алкоголю. А на ліжку під ковдрою лежала гола та мертва невістка. 

Судмедексперти визначили, що Ганна померла внаслідок механічної асфіксії. Простіше кажучи, жінку задушили. Головним підозрюваним у справі правоохоронці вважають її громадянського чоловіка, який втік.

Наразі справою займається поліція.

Знайшли тіло хлопця із ножовими пораненнями

Мертвого 22-річного хлопця знайшли перехожі 25 лютого, в селі Кам’янка на Кам’янеччині. Його тіло лежало на узбіччі дороги. 

Правоохоронцям вже вдалося затримати ймовірного вбивцю. Підозрюваним виявився 35-річний місцевий житель. Як з’ясувалося, він познайомився з потерпілим та його другом у місті, де напередодні вони разом відпочивали. Чоловік представився юнакам чужим ім’ям і приєднався до їхньої компанії. Згодом один зі студентів пішов у гуртожиток, а інший залишився з новим знайомим.

Між ними виник конфлікт. У ході суперечки зловмисник вихопив ножа і вдарив ним потерпілого у шию, від чого той помер на місці.

Справу наразі розслідують за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) ККУ. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Олександра Адамчук

    А більше не має про що писати???

    Аскольд reply Олександра Адамчук

    Нормально. Ще б більше фоток з місць вбивств повикладали.
  • Мария Клекоцюк

    Краще публікуйте щось позитивне. Від нього більше толку. Так кругом не все радує, а ви ще нагнітаєте.
  • Михаил Бондаревич

    Хайп на негативе.... Пора от вас отписыватся...
  • Рита Титаренко

    А більше нема вам про що розказати хмельничанам?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up