На Хмельниччині п’яний кинув гранату на літню терасу з людьми. Його посадили на 12 років

На Хмельниччині п’яний кинув гранату на літню терасу з людьми. Його посадили на 12 років
Фото ілюстративне

Граната вибухнула. Постраждали 5 дорослих та 4-річна дитина.

Подія трапилась торік, ввечері, 15 липня в Кам’янці-Подільському. На вулиці Розвадовського п’яний місцевий сидів за столом на літній терасі навпроти магазину. Він дістав із сумки ручну гранату «РГН», стиснув запобіжну чеку, витягнув її за кільце із запалу та умисно кинув біля сусідніх столів.

Там відпочивали дорослі та дитина. Від вибуху внаслідок детонації гранати найбільше постраждала 4-річна дівчинка, їй поранило грудну клітку. Ще п’ятеро дорослих отримали легкі травми. Порушника затримали. 

Під час суду 61-річний обвинувачений не визнав своєї вини. За його словами, того вечора, прогулюючись, він знайшов на клумбі паперову коробку з найменуванням пошти, її вміст вирішив роздивитися у барі, куди йшов випити пива. 

Відео дня

Тож він, каже, сів за столиком неподалік від інших відпочивальників, у яких впізнав своїх сусідів, й почав розпаковувати коробку: витягнув звідти керамічну кулю, розкрутив дротик з кільцем, після чого вона почала шипіти й він випустив її на землю. Сказав, що предмет не був схожий на гранату, тому умислу на заподіяння комусь поранень він не мав, інформують в апеляційному суді

Жінка, яка постраждала від вибуху, запевнила, що чоловік за сусіднім столиком кинув у їхній бік гранату умисно. Це засвідчив ще один потерпілий.

Мати постраждалої дитини на суді розповіла, що якраз забрала доньку з дитячого садка й вони зайшли до магазину на морозиво, сіли на терасі. Раптом пролунав глухий вибух і вона побачила біля серця дитини рвану рану. Першу допомогу дівчинці надав лікар, котрий проходив повз. Згодом дитину забрали на лікування у київську клініку "Охматдит". 

— Суд критично оцінив показання обвинуваченого про те, що він не знав, що куля з коробки – граната і не мав умислу на вбивство кількох людей, у тому числі малолітньої дитини. Позаяк він сам розповів, що проходив службу в збройних силах і знає, як виглядає граната, та й очевидці одразу визначили, що вибуховий пристрій був саме гранатою. Кидаючи її у бік людей, які поруч відпочивали на терасі, він усвідомлював, що застосовує спосіб убивства, який є небезпечним для життя багатьох осіб, причому у пору доби, коли гуляють батьки з малими дітьми, — додають на сторінці апеляційного суду. 

Відтак, Ярмолинецький районний суд визнав мешканця Кам’янця винним у замаху на умисне вбивство та призначив йому остаточне покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, тоді місцеве видання "Вечірній Кам'янець" повідомило ім'я затриманого:

- Ним виявився "кримінальний авторитет", тренер змішаних єдиноборств Сергій Брюхно, який неодноразово притягався до відповідальності за тяжкі злочини. Відомо, що рік тому цей самий чоловік наніс удар пікою в область серця місцевому мешканцю, але чомусь тоді правоохоронні органи не відреагували належним чином, - повідомили в ЗМІ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up