Не хуліганство, а погроза. Поліція перекваліфікувала справу нападу на активістку Березу

Не хуліганство, а погроза. Поліція перекваліфікувала справу нападу на активістку Березу
Фото - Інститут масової інформації
  • На хмельницьку активістку і журналістку напали 3 листопада. 
  • Поліція тоді відкрила кримінальне провадження, а Березі надали озброєну охорону.
  • Наразі справу перекваліфікували. Чи знайшли нападника?

Вже не хуліганство, а погроза або насильство щодо журналіста. Так поліцейські перекваліфікували справу щодо нападу на Альону Березу. Нагадаємо, все трапилось 3 листопада. Хмельничанка розповіла, що нападник облив її речовиною з неприємним  запахом. Чоловік очікував дівчину біля спортзалу, а коли вона вийшла - пішов слідом за нею. Напад на себе журналістка-розслідувачка пов’язує зі своєю професійною діяльністю.

За даним фактом поліція тоді відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство"). А вже наступного дня журналістці було надано  озброєну охорону.

Наразі стало відомо, що поліція перекваліфікувала кримінальне провадження на частину 1 статті 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України. Як йдеться у повідомленні Інституту масової інформації,  провадження перекваліфіковано після проведення низки слідчих та оперативно-розшукових дій.

Відео дня

Наразі правоохоронці продовжують працювати над встановленням особи нападника. За даними ІМІ, Альона Береза наразі перебуває на постійному зв'язку з поліцією та сприяє розслідуванню.

“Охорона мені забезпечується. Можу висловити лише слова вдячності за таке рішення нашій поліції, адже саме завдяки йому я змогла повернутися до своєї професійної журналістської діяльності. З працівниками поліції перебуваю на постійному зв’язку та чим можу сприяю розслідуванню. І цілком підтримую рішення про перекваліфікацію”, – зазначила журналістка.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Майя Залізнюк

    А що це за професія в неї така,АКТИВЧСТКА??? Де такі дипломи видають??? Хай іде в продавці,двірнички і т.д а не хернею займається от ніхто не буде нападати.
  • Sigizmund Stoiko

    Кому вона потрібна щоб на неї нападали. Нікому не цікава вона і їй захотілося популярності
  • Василь Шевчук

    А це вже клоунада по Хмельницькому!  Так на неї ніхто не звертає уваги, а тому їй потрібно засвітитися, от вона і світиться!!!

keyboard_arrow_up