Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок

Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок
Судове засідання у справі побиття військового, 2 листопада 2023 року. Ігор Слободян ліворуч
  • Інцидент стався більш як рік тому.

  • Тоді сталася сутичка між іподияконом Ігорем Слободяном та військовим Артуром Ананьєвим.

У Хмельницькому винесли вирок священнослужителю Ігорю Слободяну, якого звинувачували у побитті військового у храмі на Володимирській. Йому призначили пробаційний нагляд терміном на півтора року. Таким чином він буде зобов’язаний дотримуватися певних обов’язків (про це нижче).

Крім того, з Ігоря Слободяна суд ухвалив стягнути 37 924 гривні матеріальної шкоди та 50 000 гривень моральної. Про це на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 10 травня, написав адвокат Андрій Йосипов, який є захисником потерпілого військового, Артура Ананьєва.

Кримінальний кодекс передбачає, що пробаційний нагляд обов’язково включає такі вимоги до засудженого:

Відео дня

Додатково суд може покладати на засудженого такі обов’язки:

Які саме обов’язки були покладені на Ігоря Слободяна, поки невідомо — рішення суду в публічному доступі наразі немає. Додамо, що його можна оскаржити протягом місяця після винесення.

Нагадаємо, що інцидент з побиттям військового Артура Ананьєва стався 2 квітня минулого року. Тоді собор на Володимирській належав до УПЦ (МП), їй же підпорядковувався й Ігор Слободян. Того дня Артур Ананьєв прийшов у храм у військовій формі, коли там правили службу.

Мережею розлетілось відео, як в приміщенні собору відбувається штовханина. А далі видно, як Ігор Слободян кидається на військового і б’є ногами. Згодом Артура Ананьєва відтісняють до стіни й тримають кілька людей, а тоді виводять у передпокій. Далі можна помітити з відео, як Артур Ананьєв падає на підлогу, а Слободян сідає на нього, заважаючи піднятись тому на ноги. Згодом військового відпустили відпускають.

Того ж дня ввечері, 2 квітня, біля собору відбулося зібрання, учасники якого ухвалили перейти до ПЦУ. Відтак з УПЦ (МП) до ПЦУ перейшли й ряд інших релігійних громад Хмельницького. До слова, після переходу до ПЦУ в технічних приміщеннях храму на Володимирській знайшли 1,8 мільйона гривень готівкою. Ці гроші намагався непомітно винести митрополит УПЦ (МП) Антоній. Після того, як це помітили, він казав, що то його особисті заощадження.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Еlena

    Запланована провокація і маніпулювання людьми.Ананьєв-звичайна маріонетка,якого тепер намагаються висунути хероєм,щоб закрити очі на правдиві події,їх причини і наслідки.
  • Ромашка

    На нари ..це мало!!! В то пекло де наші ВОЇНИ віддали життя за таких "попів"!!!!
  • Ромашка

    Оце в нас наказуюиь!!! Люди!!! За що б'ємося???? Де справедливість!!???? Поуи такі попи будуть наших хлопців бити то до чого ми дійдем???!!! Ганьба нашому правосуддю!!!! Нехай тих 50.000 запхають в те саме місце!!!! УРОДИ МОРАЛЬНІ!!!!ГАНЬБА!!!!!

    Oleksandr reply Ромашка

    Ананьєв не є військовим, це визнав суд.
  • василь

    Попа на нари

keyboard_arrow_up