Посадовці Держгеокадастру незаконно роздали земель на 3 мільйони на Шепетівщині

Посадовці Держгеокадастру незаконно роздали земель на 3 мільйони на Шепетівщині
Тут і далі фото ДБР

Сорок гектарів земель на території Миролюбненської громади роздали в користування приватним особам. За це посадовцям світить до 6 років ув'язнення. 

Посадовці Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області незаконно роздали приватним особам 40 гектарів земель на території Шепетівщини. Вони розташовані у Миролюбненській територіальній громаді. Ринкова вартість цих ділянок складає понад 3 мільйони гривень. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань

Правоохоронці зазначають, що згідно із законодавством, цією землею може розпоряджатися тільки територіальна громада. Але чиновники Держгеокадастру проігнорували це та внесли фальшиві дані. Вони незаконно реєстрували землі в системі електронного документообігу.

За версією слідства, земельні ділянки роздавали на підставі підроблених заяв або на підставних осіб. У майбутньому землі могли перепродати, а кошти поділити між учасниками схеми. 

Відео дня

Працівники ДБР провели обшуки у адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області. Вони знайшли та вилучили ряд документів, що можуть свідчити про незаконну діяльність, а також електронні носії інформації.

Правоохоронці планують клопотання про арешт та повернення земель до власності територіальної громади. Посадовців звинувачують info у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Людмила Сторожук

    Тому що у мене є що додати про Василенка та хмельницький держгеокадастр та держгеокадастр в цілому.
  • Людмила Сторожук

    То що з Василенком наразі?
  • Гена Гена

    У цій державі ніколи нікого за корупцію не садять. Просто прийдеться трошки поділитись.
  • viktor

    Внас вселі таке саме,радощів то.

keyboard_arrow_up