Прославляв окупантів та підтримував путіна: на Хмельниччині викрили шанувальника «руского міра» (ФОТО)

Прославляв окупантів та підтримував путіна: на Хмельниччині викрили шанувальника «руского міра» (ФОТО)
Тут і далі фото УСБУ в Хмельницькій області

Хмельничанин до лютого 2022 року часто бував в росії, а після повномасштабного вторгнення возвеличував путіна та поширював антиукраїнські повідомлення. 

В обласному центрі затримали чергового прихильника “руского міра”. Про це повідомляють в Службі безпеки України

Правоохоронці зазначають, що до початку повномасштабного вторгнення хмельничанин часто відвідував російську федерацію. А після 24 лютого він розпочав проводити агітацію в інтернеті. 

В заборонених соцмережах чоловік виправдовував збройну агресію рф проти України та активно поширював антиукраїнські повідомлення. Хмельничанин закликав до підтримки збройних формувань росії, возвеличував путіна та збройні сили країни-агресора. На власній сторінці в соцмережі підтримував рішення кремлівського режиму та дії окупантів.

Відео дня

Також чоловік заперечував факт того, що російські військові чинять злочини щодо цивільного населення. Натомість хмельничанин захоплювався вагнерівцями і прославляв «боевой путь, пройденний музикантами одного известного «оркестра». В дописах він запевняв, що дії російських загарбників спрямовані лише на звільнення населення і «росия здесь навсегда».

За таку діяльність правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру в колабораційній діяльності та виправданні, запереченні збройної агресії рф проти України за двома статтями: 

Загалом, з початку повномасштабної агресії рф правоохоронці розслідують більше 35 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності в Хмельницькій області.

Нагадаємо, ще двох прихильників “руского міра” викрили в обласному центрі та в Ярмолинцях. Двоє розповсюджували матеріали, де виправдовували напад рф на Україну, в заборонених “Однокласниках”, а пенсіонер на вулиці заявляв військовим, що росія не проводить будь-яких бойових дій проти України. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Нещодавно судили уродженця Воркути, який  називав вторгнення військ рф в Україну «спецоперацією», поширював пропагандистські наративи про «денацифікацію», демонізував чинну владу України та ЗСУ.

Він виправдовував невибіркові бомбардування та обстріли Маріуполя, що призвели до загибелі тисяч мирних жителів, необхідністю знищення полку «Азов», який, за його твердженням, сповідує «фашистську та нацистську» ідеологію. Суд також присудив йому рік умовно. Що про це думають хмельничани — читайте за посиланням

Також судили хмельничанку за колабораціонізм. Вона заперечувала вторгнення росії на територію України та закликала українських військових скласти зброю і “припинити вбивати мирне населення”. А також раділа щасливому поверненню військових рф додому та приниженню бійців полку “Азов”, які здавались в полон. Жінка також отримала 1 рік умовно. 

Ювелір із Хмельницького під час роботи розповідав своїм клієнтам, що мешканців “Донбаса бамбят 8 лет”, виправдовував російську агресію та переконував, що окупанти воюють з “нацистами”. Також хмельничанин визнавав правомірними дії російських окупаційних військ, які, за його твердженням, вдерлись в Україну «по приглашенію» так званих «л/днр», щоб «астанавіть гражданскую войну в Украине».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач20

    Морда де ??? Хай люди бачать тоже , цих колаборантів , і в народі знають .
  • А1

    1 рік умовно??? Це покарання для ворога держави? 🤬
  • Лиля Тухтарова

    Якось дуже "ласкаво" осуджують ворогів державності України. А найстрашніше - коли після 2014 року такі колаборанти-викладачі у військових ВУЗаз м Харкова виховували в такому ж напрямку своїх курсантів.

      Зараз на цих бувших курсантів( а тепер командирів ) у соц.мережах жаліються наші воїни ЗСУ. У кібер.військ не пахане поле роботи !
  • Юрій Гудок

    Бічуган

keyboard_arrow_up