Ракетний обстріл 22 жовтня: правоохоронці Хмельниччини розпочали розслідування

Ракетний обстріл 22 жовтня: правоохоронці Хмельниччини розпочали розслідування
Фото: Хмельницька обласна прокуратура

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

В суботу, 22 жовтня, росіяни вкотре вчинили масовану ракетну атаку по енергетичній інфраструктурі українських міст. Під ворожий приціл потрапила й Хмельниччина. Крилаті ракети влучили по енергетичному об’єкту в обласному центрі та по Шепетівському району. Того ж дня постраждала енергетика в Рівному, Луцьку, Ковелі, Кропивницькому, Миколаєві, Черкасах та Одесі.

Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. А загалом збитки від ворожих атак з 10 по 22 жовтня сягають мільярдів доларів, повідомив Міненерго Герман Галущенко.

В суботу 672 тисячі мешканців Хмельниччини залишились без світла, згодом пропала вода та мобільний зв’язок. Наразі хмельничани знову зі світлом, а от в Шепетівському районі електрика є не у всіх будинках. Мешканці Нетішина не мають також і води. Для них організували точки видачі води та генератори, аби зарядити гаджети. 

Відео дня

Правоохоронці розпочали розслідування

Правоохоронці Хмельницької області відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

— За даними слідства, вранці 22 жовтня 2022 року збройні сили РФ обстріляли крилатими ракетами низку об’єктів енергетичної інфраструктури Хмельниччини. В результаті обстрілу ряд населених пунктів області залишилось без світла та води. За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, — зазначають в обласній прокуратурі. 

Досудове розслідування здійснюють працівники управління СБУ в Хмельницькій області.

Довідка:
Стаття 438. Порушення законів та звичаїв війни. Частина 1.
Жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням, вигнання цивільного населення для примусових робіт, розграбування національних цінностей на окупованій території, застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інші порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також віддання наказу про вчинення таких дій — караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Es fero

    сором рашці. терористи .

keyboard_arrow_up