На Шепетівщині без електрики сидить 20% абонентів, — ОВА

На Шепетівщині без електрики сидить 20% абонентів, — ОВА
Фото ілюстративне

А от у Хмельницькому відновили електропостачання на 96%. 

У суботу, 22 жовтня, росіяни знову вдарили ракетою по Хмельницькому. Вона влучила в енергетичний об’єкт. Містяни почули звук вибуху, а одразу ж після цього зникло світло, згодом вода та мобільний зв’язок. В обласній військовій адміністрації повідомили про приліт і на Шепетівщину.

Крім того, постраждав і енергетичний об’єкт в сусідній Рівненщині. Постраждала енергетика в Луцьку, Ковелі, Кропивницькому, Миколаєві, Черкасах та Одесі. Інтерактивну карту ворожих влучань створили у Суспільному:

Відео дня

Загалом внаслідок атаки по енергетичних об’єктах 22 жовтня без світла залишилось майже 1,5 мільйони українців. З них 672 тисячі — мешканці Хмельниччини. 

Де немає світла на Хмельниччині 23 жовтня

Станом на 21.30 в суботу Олександр Симчишин повідомив, що 70% хмельничан уже з електрикою. Зранку ж, 23 жовтня, роботи по відновленню живлення продовжуються. По Хмельницькому електропостачання відновили на 96%, водопостачання на 100%. А от на Шепетівщині без світла сидить п’ята частина населення. Про це проінформував голова обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.  

— На Хмельниччині продовжуємо роботи з ліквідації наслідків влучання крилатих ракет по об'єктах в Хмельницькому та Шепетівському районах. Станом на  ранок в Шепетівському районі без електроенергії залишаються приблизно 20% абонентів, — зазначив Гамалій. 

Згодом він додав, що Хмельницький район активно продовжує роботи з відновлення електропостачання. Без світла залишаються ще 5,5 тисяч людей (це менше 1% від всього населення району).

Нагадаємо, у Нетішині майже добу немає світла та водопостачання, водовідведення також відсутнє. Для місцевих жителів організували роздачу холодної та гарячої води, місця для зарядки гаджетів. А частину пічок, які виготовили для військових на передову, розвезуть для використання нетішинцям. 

В "Укренерго" просять економити електрику

Також в "Укренерго" повідомили, що відновили живлення Хмельниччини після масованого ракетного удару 22 жовтня. Наразі ж тривають роботи для відновлення енергопостачання Рівненщини, Черкащини та на Волині.

Нині по всій країні 70 ремонтних бригад "Укренерго" ремонтують інфраструктуру після ракетних обстрілів. Тож у відомстві просять економити електрику. 

- Ми щиро дякуємо всім українцям, які сьогодні свідомо зменшують споживання електроенергії, особливо в пікові години – з 6:00 о 11:00 і з 17:00 до 23:00. Енергетикам зараз особливо потрібна ваша підтримка, щоб мати час для відновлення роботи пошкоджених рашистами енергооб’єктів. Тому просимо вас ощадливо ставитися до споживання електроенергії впродовж всього дня, - закликають в "Укренерго". 

Також з 12.00 сьогодні диспетчерський центр “Укренерго” дав команду на обмеження споживачів Києва, Київської області, Чернігівщини, Черкащини та Житомирщини. Це, кажуть, необхідно, щоб уникнути перевантаження мереж в цих регіонах. 

- Не вмикайте одночасно в мережу кілька потужних електроприладів, а користування пральними машинами, бойлерами, кондиціонерами та обігрівачами перенесіть за можливості на ніч. Зменшуючи споживання електроенергії ви робите такий же внесок в нашу Перемогу, як і допомагаючи донатами ЗСУ, - додають у відомстві. 

Додамо, якщо у Хмельницькому не буде води понад 12 годин, її можна буде отримати з автоцистерн у 26 місцях. Перелік — за посиланням. 

Також у “Хмельницькводоканалі” у зв’язку з перебоями, порадили містянам зробити в кожному домі запаси води, яких би вистачило на 72 години. Як розрахувати скільки води потрібно і як її зберігати читайте за посиланням.

Нагадаємо, у Мінреінтеграції також розповіли як діяти та де ховатися якщо побачили чи почули звук безпілотника "Shahed-136". Подробиці читайте за посиланням. А ще дали поради як довше зберегти заряд свого гаджету. Про це читайте за посиланням. 

Опитування

А у вас є світло?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up