Трагічна смерть 11-річної Софії у Хмельницькому: свідок каже, що винен мотоцикліст

Трагічна смерть 11-річної Софії у Хмельницькому: свідок каже, що винен мотоцикліст
  • Минулої осені на перехресті вулиць зіткнулися мотоцикл і автомобіль.
  • Аварія забрала життя 11-річної дівчинки, яка стояла в той час на тротуарі.
  • Від весни справу розглядають в суді.
  • На останньому засіданні допитали свідка, який бачив як все було і повідомив деталі трагедії.

Ця аварія сколихнула все місто. Внаслідок зіткнення автомобіля “Mercedes” і мотоцикла “BMW” на перехресті Старокостянтинівського шосе і Водопровідної померла 11-річна Софія Чорнобай, яка в той момент стояла на тротуарі. З тих пір минув уже рік. За цей час дана ДТП привернула увагу багатьох людей. Бо навколо трагічного випадку стали розгортатися різні події.

Спершу за кордон втік один із учасників аварії. Далі - за слідчого, який відпустив його, взялося ДБР. З тих пір обвинуваченим по справі є мотоцикліст Сергій Владико. Він у залі суду своєї вини не визнав. Батьки дівчинки й досі не стримують сліз на кожному судовому засіданні. Мама загиблої Софії неодноразово повторювала, що здаватися не збирається. Мовляв, винні мають бути покарані. 

Про подробиці аварії та деталі розгляду цієї справи ми вже неодноразово вам розповідали. Про те, як сталася аварія та які останні слова промовила Софія своїй матері, зможете дізнатися за посиланнями, що будуть в кінці матеріалу. Розповідаємо про чергове слухання справи, яке відбулося вчора, 6 листопада. 

Відео дня

“Мотоцикліст просто хотів проскочити”

До міськрайонного суду, що на Героїв Майдану, прийшли не всі учасники судового процесу. Зокрема, не було мами Софії, Наталії Чорнобай та захисника потерпілих. З останніх прийшов батько дівчинки Роман Чорнобай. Під час показів свідка, чоловік не стримувався і плакав. Адже в деталях згадували той страшний для їхньої сім’ї день. 

Свідок Ірина працювала нянею. І того осіннього дня гуляла зі своїм підопічним у дворі будинку, що поблизу місця події. Вона бачила, як сталася аварія, яка забрала життя 11-річної Софії. Про все це вона розповіла в суді. 

Нет описания.

Після розповіді жінки, їй почали ставити питання і прокурор, і захисник мотоцикліста, і суддя. Зокрема, прокурор Марія Мельничук запитала, чи з місця перебування на той час жінки добре було видно дорогу. Свідок відповіла, що бачила все чітко. Мовляв, почула “рев” мотоцикліста і стала спостерігати за дорогою. Ірина бачила, як водій “Mercedes” хотів повернути в бік вулиці Водопровідної. Втім зробити того не встиг через зіткнення з мотоциклом. 

“У той момент, як автомобіль хотів повернути, чи чули ви звук гальмівного шляху мотоцикла?”, - запитала прокурор. Свідок Ірина сказала, що звуку гальмування не чула. Жінка додала, що мотоцикл хотів проскочити. Тобто проїхати до того, як поверне водій легковика. 

Згодом питання поставив адвокат обвинуваченого. Він запитав, чи під час події була завантажена дорога. Свідок відповіла "так". 

Суддя по справі Світлана Данькова запитала, що на суб’єктивну думку свідка стало причиною ДТП. Ірина сказала: якби мотоцикліст їхав повільніше, трагедії б не сталося. 

В залі суду слухали ще одного свідка по справі. Це був мешканець іншої області, тож він давав покази в режимі “онлайн”. Костянтин виявився власником мотоцикла, номер якого співпав із тим, який “замішаний” в аварії. Правоохоронці, перевіряючи транспортний засіб по базі даних, з’ясували: в справі фігурує мотоцикл-двійник. Адже мотоцикл Костянтина на той час в Хмельницькому не знаходився. 

Адвокат мотоцикліста сумнівається в доказах

Ще на минулому судовому засіданні почали розглядати письмові докази. Робити це продовжили на вчорашньому засіданні. Зокрема, прокурор повідомила суду про проведення правоохоронцями слідчих експериментів. Це дозволило встановити приблизну швидкість, з якою рухався мотоцикліст в момент аварії. Вона виявилася вищою за дозволену. 

Експерименти проводили за присутності свідків і понятих. Коли прокурор Марія Мельничук озвучувала деталі всього, захисник Владико сказав, що має обґрунтовані сумніви щодо цих доказів. Саме тому він подав клопотання, аби запросити до суду людей, які були присутні під час проведення слідчих експериментів. А також статиста, який їх проводив. Суддя Світлана Данькова клопотання задовольнила. Продовжити розгляд справи мають у п’ятницю, 20 листопада.

Читайте також: 

Батьки плакали, а мотоцикліст не визнав вини: що відбувалося на суді по справі Софії Чорнобай

“Мамочко, в мене дуже болить животик”: Наталія Чорнобай розповіла про останні слова її донечки

“Дівчинка була вся в крові й при пам’яті”: свідки про ДТП, в якій загинула 11-річна Софія Чорнобай

Батьки загиблої в ДТП Софії Чорнобай організували мітинг під хмельницькою прокуратурою. Що там відбувалося

Громадянин Туреччини, який фігурує у справі загибелі 11-річної Софії Чорнобай, втік за кордон

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Лариса Стрильчук

    Мотициклист лечился целий год и до сих пір а скотиняка турок втік падло
  • Олег Лыба

    На месте турка мог оказаться любой водитель, а на месте летящего на ворованном мотоцикле не каждый.

    Антоніна Іванова reply Олег Лыба

    Правил потрібно дотримуватись кожному
  • Читач08

    Турок откупился.
  • Антоніна Іванова

    Думка свідка упереджена
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up