У Хмельницькому судили 34-річного чоловіка за ухилення від мобілізації

У Хмельницькому судили 34-річного чоловіка за ухилення від мобілізації
Фото з сайту ХМС
  • Хмельничанину вручили повістку, він розписався на ній, але до військкомату так і не з’явився. 

  • Дізнавайтеся яке покарання йому призначив суд. 

В обласному центрі знову судили чоловіка за ухилення від призову. Про це повідомили у міськрайонному суді

Правоохоронці зазначають, що 34-річному хмельничанину офіційно вручили повістку. Чоловік поставив на ній власний підпис та зобов’язався прийти у вказаний термін до Хмельницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Однак, в призначений час він так і не з’явився. А про причини свої неявки не повідомив. 

Хмельничанин є військовозобов’язаним та придатним за станом здоров’я для проходження військової служби, додають в суді. Тож правових підстав для відстрочки від призову, коли в країні йде війна, він не мав.

Відео дня

Як з’ясував міськрайонний суд, поважних причин не з’явитися до військкомату в обвинуваченого не було. Отож, він просто ухилився від призову. 

— Такі дії підлягають кримінальній відповідальності за статтею 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, — йдеться в повідомленні. 

На судовому засіданні хмельничанин визнав свою вину. Він щиро розкаявся. Також відомо, що раніше чоловік не був судимий, одружений та утримує малу дитину. Обставин, що обтяжують покарання суд не виявив.

Відтак, ухилянту призначили покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 1 рік 6 місяців.

Тепер він повинен періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання чи роботи.

Додамо, що правоохоронці хочуть повертати тих чоловіків, кому вдалося перетнути кордон незаконним способом, назад до України. Також їх притягнуть до відповідальності. Детально про це читайте у матеріалі Чоловіків, які незаконно виїхали з України, будуть повертати назад

Нагадаємо, дію воєнного стану продовжили із 19 лютого ще на 90 днів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Михаил Полевой

    Він не пройшов комісію. Це адмінка. Чому пришили кримінал?
  • Олександр Мазярчук

    А мене зупинили був не формі Провірили ще повістку порвали Вони шо не під номерами
  • Валентина Андросевич

    Мало дали...
  • Natali Dremlyuga

    Як воювати ,то всім воювати

keyboard_arrow_up