У справі Червонюка оголошена перерва. Можливо, вирок винесуть вже 29 серпня

У справі Червонюка оголошена перерва. Можливо, вирок винесуть вже 29 серпня
У апеляції по справі смертельної ДТП за участі сина депутата Дмитра Червонюка вже відбулися судові дебати. У судовому засіданні оголошена перерва до 29 серпня.

З дня загибелі Олега Крушельницького минув рік. Нагадаємо, 20 серпня 2013 року 26-річного пішохода, який переходив  дорогу від міського пляжу до торгово-розважального центру «Оазис», збив 19-річний син депутата Хмельницької облради.   Дорожньо-транспортна пригода відразу набула чималого розголосу. 

Під час розгляду справи у першій інстанції,  незважаючи на позицію прокурора Віталія Пронозюка та захисника потерпілих Олега Севернюка, які просили 7 років ув’язнення для водія,  суд відпустив обвинуваченого на волю. Дмитра Червонюка засудили до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік та позбавленням права керувати автомобілем на 3 роки. Суддя Світлана Дручкова врахувала, що водій міг загальмувати, і не врахувала свідчень, що пішохід йшов по пішохідному, і те, що водій був п’яний. Також головуюча у справі зазначила  те, що збитий на смерть пішохід Олег Крушельницький на момент аварії був у стані алкогольного сп’яніння та йшов поза межами пішохідного переходу.   

Такий вирок не задовольнив  ні Крушельницьких, ні Червонюків.

Відео дня

При розгляді справи в Апеляційному суді також не вдалося підтвердити того, що Дмитро був п’яний у момент ДТП. Цього не підтвердили фахівці з МОЗ України під час проведення повторної експертизи, які, до речі, не враховували показники алкотестера «Драгер». Під сумнів знову поставили й те, чи справді аварія сталася на пішохідному переході.

Також виявилося, що 20-річний Дмитро є батьком 3-річної дитини та інвалідом третьої групи. Про це стало відомо на першому слуханні справи Червонюка в   Апеляційному суді.  Такі обставини, за словами адвоката Крушельницьких, можуть стати причиною для пом’якшення вироку.  А на думку Крушельницьких  те, що Дмитро став батьком у 16 років,  а  матір’ю дитини є жінка, яка вдвічі старша за нього, взагалі не може бути правдою.  Також потерпілі зауважили, що інвалідність у Червонюка з’явилася у потрібний момент - під час судового розгляду справи, адже раніше на обліку ні в якому медичному закладі він не стояв.  

Яро захищати свого підзахисного став адвокат Червонюка Павло Луцюк  під час судових дебатів, 28 серпня.

-   Закидалося обвинуваченому про те, що у нього є група інвалідності та батьківство. Хто вам заважав ставити під сумнів ті висновки? Чому не призначили експертизи, щоб спростувати? Ви ж цього не робите. Стосовно батьківства покликаються на статус одних та других, що хтось старший, але ні у кого не має претензій, що Галкін за Пугачову на 40 років молодший

В результаті судових дебатів   Крушельницькі вимагають реального ув’язнення Дмитра Червонюка на 8 років, адвокат постраждалих та прокурор хочуть позбавити водія волі на 7 років. А захист продовжує виправдовувати Дмитра, мовляв,  рішення Хмельницького міськрайонного суду потрібно скасувати, а кримінальне провадження закрити. Слухання справи продовжиться  у п’ятницю, 29 серпня, об 15:00.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • прокурор

    Сам лично сегодня даю завпрос на интер, стогнию, и в партии(перед виборами им только дай такой резонанс) ну и Яреме, он же обещал навести порядок
  • Правдолюб

    Буде обов'язково закриття кримінальної справи. Лише адмінвідповідальність. Суд приймає рішення на основі наведених фактів, а не вигуків у залі суду чи балачок пенсіонерів у тролейбусі. А факти дають підстави лише для адмінвідповідальності. Дручкова дійсно винесла несправедливе рішення, засудивши Дмитра Червонюка до 4 років позбавлення волі, нехай навіть з випробним терміном на 1 рік. Але її зрозуміти можна. На неї тоді такий тиск був з боку свободівців, Крушельницьких, бо розгляд справи припав на період революційних подій і вона була змушена прийняти таке рішення. Але правда перемагає завжди. І цього разу переможе. Дмитро Червонюк не злочинець і завтра це буде доведено судовим рішенням.

    я reply Правдолюб

    еще один инвалид... при отсутствии мозга и совести надо давать сразу первую группу.

    прокурор reply я

    z
  • Ася

    не будет справедливости. Червонюк будет. Віват!!!
  • PAL

    И прекратится денежный поток этим законникам. А посадят, польется денежный поток, что бы хорошо сиделось.

    Правдолюб reply PAL

    Хочеш таким чином тиснути на суддів? Так не вийде. Ці судді не підкупні і приймуть законне рішення. 29.08.2014 правда переможе як і кілька місяців тому. Але цього разу перемога буде більш переконливою.

    прокурор reply Правдолюб

    я еще не видел чтобы так очко лизали... непідкупні, да да.. 60 тис отмазать за убийство, или сейчас уже больше ??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up