Вимагав криптовалюту за інтимні фото: на Хмельниччині судитимуть слідчого

Вимагав криптовалюту за інтимні фото: на Хмельниччині судитимуть слідчого

Правоохоронець назвав суму в 6 тисяч доларів, але оплатити просив в “біткоїнах”. 

Під час чергового розслідування у червні 2021 року старший слідчий одного з районних управлінь поліції вилучив комп’ютер та фотоапарат. Серед іншого, на цифрових носіях були відомості, які власник хотів зберегти в таємниці. Зокрема, пікантні фото подружжя.

Слідчий побачив їх та вирішив скористатися ситуацією. Правоохоронець почав вимагати у чоловіка кошти, а у випадку відмови обіцяв оприлюднити приватні фото в Інтернеті.

Вимагав 6 тисяч доларів США. Своє мовчання «запропонував» оплатити криптовалютою "Bitcoin".

Відео дня

Не бажаючи оприлюднення “пікантних” даних, чоловік сплатив йому кошти в "крипті". А сам повідомив про факт вимагання до правоохоронних органів, повідомляють в обласній прокуратурі

Тим часом правоохоронець частину отриманих коштів в сумі 75 тисяч гривень встиг легалізувати через електронні системи обміну на власну банківську карту та розпорядився грішми на власний розсуд.

Слідчому оголосили підозру за фактом вимагання. Прокуратура вже направила до суду обвинувальний акт. infoА він сам наразі звільнений та знаходиться під домашнім арештом із застосуванням електронного засобу контролю. Правоохоронця відсторонили від займаної посади, а на його майно наклали арешт.

Санкція статті передбачає покарання за скоєне у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, повідомляють в теруправлінні ДБР. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Сергей Турчинский

    Покажіть фото, чи варті вони того. В інтернеті їх мільйони і безкоштовно.
  • Сергей Витковский

    Вони і злодії - любі друзі.
  • Клавдия Ковтонюк

    На війну хай ідуть!
  • Лёппа Радул

    МУСОРОК...

keyboard_arrow_up