Картини Тартаковського «відвідали» рідну землю

 Картини Тартаковського «відвідали» рідну землю
У обласному художньому музеї вперше відкрито персональну виставку живопису народного художника України Ісака Тартаковського «З любов’ю до рідного краю»

Експозицію картин з Києва привезли до Хмельницького донька та син художника. Адже майже все життя народного митця пройшло в столиці. «За більш ніж півстоліття творчої діяльності написав низку психологічних та життєвих портретів. Зараз твори батька знаходяться у 32 вітчизняних музеях. Для того, щоб привезти на Хмельниччину живописні світлини, ми відібрали два десятки найкращих, серед них – “Сонний день на Дніпрі”, “Пейзаж Седнєва”, “Натюрморт з жовтими квітами”. У творах тонко відображений реалістичний живопис», - розповів син художника Анатолій Тартаковський. Ісак Йосипович народився у Волочиську Хмельницької області та провів перші п’ять років свого життя. Потім поїхав до Києва та більше ніколи не повертався на рідну землю. За своє життя брав участь у Республіканських всесоюзних виставках. У його роботах були представлені теми Великої Вітчизняної війни та геноциду. 1976 року Ісаку Тартаковському присвоєно звання заслуженого художника, а 1993 року – народного художника України. Виставка народного митця буде діяти протягом двох тижнів у Хмельницькому обласному музеї. Вхід-безкоштовний.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам 20:51 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 20:14 Міноборони запускає застосунок Резерв+ для оновлення даних онлайн: деталі Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 19:33 Туристичний сезон відкрили у Старокостянтинові: що цікавого 18:51 Погода на вихідні: чи чекати потепління на Хмельниччині 18:14 Тарифи на світло зростуть вже 1 червня: скільки може коштувати кіловат 17:40 Щорічно у другу суботу травня відзначається Всесвітній день боротьби з гіпертонією (новини компаній) 17:33 На Хмельниччині ув’язнили військового в запасі за ухилення від мобілізації 17:02 Чи готові хмельничанки пройти військову підготовку: опитування play_circle_filled 16:32 Графік аварійних відключень: як дізнатися коли не буде світла 15:52 Зайві витрати на 5 мільйонів у будівництві ліцею зафіксували аудитори на Хмельничині 15:12 У 18 років пішов воювати. Попрощалися з хмельничанином-азовцем Павлом Фостиком play_circle_filled photo_camera 14:39 Один загиблий та важко травмована неповнолітня пасажирка: судитимуть водія позашляховика 13:59 Пораненим бійцям на Хмельниччині влаштували екскурсію та відпочинок з риболовлею 13:16 Військового з Хмельницького відзначив грошовим сертифікатом Головнокомандувач ЗСУ 13:12 Рівень дю Солей! Шоу «ALICE» 2 червня вразить хмельничан трюками на межі людських можливостей (новини компаній) 12:28 На фронті загинув працівник «Хмельницькводоканалу» Михайло Василишин 11:22 У Хмельницькому районі зіткнулись трактор і «BMW». Є постраждалий play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up