Музичний експеримент і 80 артистів на сцені: “Козаки Поділля” і “Мотор’ролла” виступлять разом на “Respublica”

Музичний експеримент і 80 артистів на сцені: “Козаки Поділля” і “Мотор’ролла” виступлять разом на “Respublica”
  • 31 серпня - 2 вересня у Хмельницькому “відгримить” фестиваль “Respublica”.
  • У перший день фесту масштабом та поєднанням народних мотивів, року та симфонії дивуватимуть “Мотор’ролла” та “Козаки Поділля”.
  • Про ідею спільного музичного експерименту вони розповіли журналістам vsim.ua.

Фестиваль Respublica переїхав у Хмельницький. З 31 серпня по 2 вересня на території Молодіжного парку понад 40 гуртів та виконавців з різних країн виступатимуть на трьох сценах. Перший день для всіх відвідувачів на територію фестивалю буде вільний.

Одними з хедлайнерів першого дня фестивалю буде музичний тандем ансамблю “Козаки Поділля” та рок-гурту “Мотор’ролла”. На сцені виступатиме відразу 80 артистів. Для фестивальної публіки вони готують програму з українських народних пісень у роковій обробці та під звуки оркестру і хору. Це унікальне поєднання в історії української музики. 

Почалось з “Чумаків”

Чотири роки тому гурт “Мотор’ролла” поїхав на гастролі до польського міста Гданськ. Перед ними на концерті виступав місцевий гурт з українськими народними хітами. Після повернення додому хлопці з гурту “Мотор’ролла” загорілись ідеєю записати окрему програму з старовинними піснями. Обрали хіти Білозіра, Мозгового, Івасюка, а також декілька козацьких пісень. Програму, яка налічує близько 25 пісень, зараз гурт виконує у бісайд-проекті “Чумаки”. 

Відео дня

Перша зустріч з “Козаків Поділля” і “Мотор’ролли” відбулась ще взимку. Тоді у обох виникла ідея створити спільний музичний експеримент. 

- В українській музичній історії я не можу знайти аналогів, коли рок-група разом з оркестром робить не переробку своїх пісень під симфонічний манер, а готує традиційні народні пісні в роковому варіанті, але за допомогою класного народного оркестру і хору, - розповідає vsim.ua лідер гурту “Мотор’ролла” Сергій Присяжний.

За півроку написали музику для оркестру і хору

До червня оркестр ансамблю працював над власним аранжуванням програми “Чумаки” та розучував партії. Тоді ж і провели першу спільну репетицію. Пізніше вирішили додати ще кращого звучання і виступити не лише з оркестром, але й з хором. Загалом на сцені “Respublica” буде виступати 80 музикантів.

- Оркестр “Козаків Поділля” має значно більше фарб, бо у нас є багато інструментів. І саме тому з’явилось більше народності у роковому виконанні. Це пов’язано з тембрами. Ми ввели хор, який достатньо потужно додає фарб, коли йде народний спів. І звичайно, що дивуватимемо масштабом, 80 музикантів на сцені - це буде дуже потужно і монолітно, - каже керівник ансамблю “Козаки Поділля” Степан Дробіт.

Послухати виступ гурту “Мотор’ролла” спільно з “Козаками Поділля” можна буде цієї п’ятниці, 31 серпня, о 20:00 на території Молодіжного парку. Для публіки вони виконають 11 пісень та 1 інструментальну композицію. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:55 Сказ на Хмельниччині: людей покусала хвора собака 14:50 Піреус Банк відкрив відділення у Хмельницькому (новини компаній) 14:09 Пензлик у животі та відрізаний член: лікарські історії від хмельницького уролога – Івана Воронюка photo_camera 13:35 У Хмельницькому чоловік викрадав котли з квартир у новобудовах Від читача 15:13 Стаття: Все, що потрібно знати про зубні імпланти: вирішення проблем зубів у Хмельницькому 13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up