1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
  • З 1981 року у світі заговорили про хворобу, яка називається Синдром набутого імунодефіциту.
  • Сьогодні, 1 грудня, у багатьох країнах організовують акції та заходи, спрямовані на боротьбу з цим захворюванням.

Увесь світ відзначає 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом. 

Саме сьогодні порушують питання, яке стосується однієї із найглобальніших проблем - СНІДу. Учасники організацій у різних країнах говорять про те, як цьому запобігти та як жити тим, хто не зміг уникнути хвороби.

СНІД ще називають чумою 21-го століття. І це не даремно. З 1981 року це слово, якого бояться всі. Саме цього року 5 червня вперше визнали існування цієї хвороби.

Відео дня

Синдром набутого імунодефіциту жорстоко підкрадається до людей, які не завжди усвідомлюють, чим ризикують.

Через випадок, через необережність, через необачність можна заразитися хворобою, яка стане важким тягарем на решту життя.

Саме з цієї причини про неї розповідають, організовуючи масові заходи. Нею лякають, вдаючись до подробиць із життя вже хворих, яких часто і самих запрошують на подібні дійства.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначити у 1988 році. З того часу 1 грудня представники багатьох держав світу долучаються до профілактики поширенню цього захворювання. Тепер вроходять вони під егідою червоної стрічки. 

Це символ, який вперше використали у 1991 році. Його вигадав художник Франк Мур.

Кожен, хто носить в цей день символічну червону стрічку на одязі, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу і підтримку ВІЛ-інфікованим людям.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up