16 лютого - святих Симеона й Анни: їм моляться про здоров'я малюків

16 лютого - святих Симеона й Анни: їм моляться про здоров'я малюків
Фото з сайту ukr.media
  • Це свято прийнято відзначати на наступний день після Стрітення Господнього.
  • У народі його ще називають "Лагодження".

Сьогодні, 16 лютого, вшановують пам'ять святих Симеона й Анни Пророчиці. До них звертаються з молитвою про благополуччя, здоров'я та щасливу долю новонароджених, адже саме вони взяли Ісуса в храмі на сороковий день після його народження.

У народі свято Симеона й Анни називають ще "Хранителі немовлят". Це свято мало й такі назви як «Семен і Анна» та «Семен Богоприємець».

Довідка.

Відео дня

Симеон Богоприємець був ученим. Він жив у Єрусалимі. Коли він взявся за переклад книги пророка Ісаї, то слова «діва в утробі прийме і народить сина» змусили його засумніватися - з точки зору науки він такого передбачення пояснити не міг. 

Проте, коли йому з'явився ангел і пообіцяв, що смерть його настане лише тоді, як він на власні очі побачить здійснення цього пророцтва, Симеон чекав дива. Так і сталося. Він побачив дитину, народжену Дівою Марією.

У той момент була в храмі й Анна - благочестива вдова, яка стала свідком народження Ісуса. 

Прикмети.

Сьогодні прийнято готувати солодощі, якими задобрювали домовиків. Сім'я разом збиралася за столом, вечеряла, але їжі не прибирала. Щоб задобрити бешкетника, залишали трохи солодощів йому.

Із цим днем пов'язували також приказку «Готуй сани влітку, а воза - взимку». Оскільки ще одна назва свята "Лагодження", люди вважали, що готуватися до робіт потрібно завчасно.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up