Що літало в небі над Україною 10 жовтня, — Повітряні Сили ЗСУ

Що літало в небі над Україною 10 жовтня, — Повітряні Сили ЗСУ
Ту-95. Фото: Іnformnapalm
  • Протиповітряна оборона збила більше половини ракет під час ранкової атаки 10 жовтня. 
  • А у ЗСУ розповіли які ракети та звідки запустив ворог по Україні цього дня.

В понеділок зранку, 10 жовтня, росіяни влаштували масову ракетну атаку по Україні. За інформацією Генштабу, впродовж п’ятигодинної повітряної тривоги рашисти випустили 84 ракети. Ворог обстрілював центральні частини міст та об’єкти критичної інфраструктури ракетами.

Впродовж п’ятигодинної тривоги окупанти нанесли удари по Київщині, Дніпропетровщині, Хмельниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Франківщині, Сумщині, Запоріжжі, Рівненщині, Кіровоградщині, Львівщині та, навіть, по Закарпатті. В багатьох містах зникло світло, були перебої з мобільним зв’язком та водопостачанням. 

У відомстві Повітряних Сил ЗСУ розповіли скільки ракет випустили окупанти по території нашої країни, які саме та звідки їх запускали. 

Відео дня

— 10 жовтня о 6.00 ранку оскаженілий диктатор дав команду атакувати мирні міста України з усіх напрямків ракетами різних типів, зокрема з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону. Застосовуються високоточні крилаті ракети наземного, морського та повітряного базування, — зазначили у відомстві. 

Так, ракети типу Х-101, Х-555 окупанти запускали з району Каспію із одинадцяти літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети «Калібр» – із кораблів у Чорному морі.

Оперативно-тактичні ракети «Іскандер» наземного базування рашисти пускали з різних напрямків. Також ворог застосовував ракети зенітних ракетних комплексів С-300 та «Торнадо-С».

Разом з тим бійці протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збили близько 45 ракет. А також знищили 9 із 12 дронів-камікадзе «Shahed-136».

— Станом на 14.00 російська федерація використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 13 БПЛА ( з них 10 типу "камікадзе"), - повідомляють у Генштабі. 

Загалом, 10 жовтня відбулась одна з наймасовіших атак росії на Україну з початку повномасштабного вторгнення, повідомляють в телеграм-каналі UA War Infographics. Там підбили статистику руйнувань та втрат, які цього дня завдав ворог:

Нагадаємо, 6 ракет окупанти випустили по території нашої області. Із них 3 вдалося збити силам ППО. Їх збили в небі над Волочиською, Староушицькою та Полонською громадами. 

Ще 3 ракети влучили по Хмельницькому. Вони попали в об'єкт критичної інфраструктури міста. В результаті в тергромаді не було світла та води. Наразі електропостачання в Хмельницькому відновили на 75%. 

А президент Володимир Зеленський закликав всіх українців сьогодні не відходити далеко від сховищ. Міністр освіти Сергій Шкарлет порадив перевести навчальні заклади в дистанційний режим. В Хмельницькій ОВА повідомили, що всі садочки, школи, училища та виші, а також позашкільні заклади сидітимуть на “дистанційці” до п’ятниці. А в поліції дали поради як діяти якщо все ж опинилися під час тривоги на вулиці або ж далеко від укриття. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up