Автобуси для хмельницьких шкіл за 84 мільйони. Дізналися деталі

Автобуси для хмельницьких шкіл за 84 мільйони. Дізналися деталі
Ілюстративне фото
  • Один з автобусів призначений для школярів з інвалідністю, решта — звичайні.

  • Придбання фінансують з державного та місцевих бюджетів.

Для шкіл у громадах Хмельницької області придбають 28 нових автобусів. Загалом покупку оцінили у 84,2 мільйона гривень. Серед зазначеної кількості один автобус призначений для дітей з інвалідністю. Його оцінили у 3,2 мільйона. Решта автобусів звичайні, їхня очікувана вартість складає 3 мільйони гривень. Відповідна інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro».

Нагадаємо, що раніше ми публікували новину про закупівлю, яка стосується звичайних автобусів, про які вказано вище. Того ж дня її скасували, а причиною вказали помилку у заголовку, де було написано «Шкільний автобус, що відповідає вимогам ДСТУ 7013». Згодом закупівлю оголосили знову, вказавши у назві «Шкільні автобуси (Автобуси спеціалізовані для перевезення школярів)».

Різниця у вимогах до звичайного автобуса та автобуса для дітей з інвалідністю полягає у тому, що останній має щонайменше два місця для дітей з обмеженою здатністю до пересування. Крім того, звичайний автобус має загалом 26 місць для сидіння, а автобус для школярів з інвалідністю — 15.

Відео дня

Усі автобуси повинні мати два місця для супроводжуючих осіб, бути новими (2022-2023 років), їхня максимальна швидкість не повинна перевищувати 70 кілометрів на годину, а кузов повинен бути жовтим з написом «ШКІЛЬНИЙ АВТОБУС». Постачальники, які здобудуть перемогу в закупівлях, повинні будуть надати автобуси до 1 вересня цього року.

Директор комунального підприємства «Центр організаційно-господарського забезпечення закладів освіти» Олександр Шевчук у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що автобус, пристосований для дітей з інвалідністю, призначений для Меджибізького ліцею. Призначення решти автобусів також вже визначене, але для отримання такої інформації керівник установи попросив написати запит. Ми опублікуємо окрему новину, щойно отримаємо відповідь.

У квітні цього року Кабінет міністрів визначив порядок надання субвенції, тобто перерахування грошей з державного бюджету в місцевий, на придбання шкільних автобусів. Зокрема, визначили критерії, яким має відповідати школа, аби мати право на отримання автобуса:

Серед тих закладів, які цим умовам відповідають, автобуси купують за критеріями у такій черговості:

Для Хмельниччини Кабмін виділив майже 46 мільйонів гривень на придбання автобусів. До цієї суми обов'язково додають гроші з місцевих бюджетів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up