Купівля автобусів для «Електротрансу»: кому заплатять 31 мільйон

Купівля автобусів для «Електротрансу»: кому заплатять 31 мільйон
Ілюстративне фото
  • Підприємство замовляє автобуси «Ataman» («Isuzu»).

  • Такі вже їздять на маршруті №35.

Комунальне підприємство «Електротранс» хоче купити 10 нових автобусів по 3,1 мільйона гривень кожен. Установа вже визначила постачальника, з яким, найімовірніше, й укладуть договір — це компанія «Ісузу-Атаман Україна». Такі дані розміщені у системі електронних закупівель «Prozorro».

Постачальника, схоже, «Електротранс» обрав заздалегідь. На це вказують дві обставини. Перша — у технічній специфікації були вказані параметри конкретної марки та моделі автобуса. Це міський автобус «Ataman А092H6», вісім одиниць якого вже є на підприємстві. Друга обставина — переможця визначили з першого разу та за досить короткий термін, шість днів.

Компанія «Ісузу-Атаман Україна» запропонувала постачання 10 автобусів за 30 999 000 гривень. Це лише на 1000 гривень менше, ніж був готовий заплатити «Електротранс».

Відео дня

Приватне акціонерне товариство «Ісузу-Атаман Україна» засноване у серпні 2006 року у Києві. Основним видом діяльності компанії є торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Керівником підприємства є Віктор Коваленко, засновником — ТОВ «Комтранскомплект». Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

Обидві згадані компанії є офіційними дистриб’юторами акціонерного товариства «Черкаський автобус», де й виготовлятимуть транспорт для Хмельницького. Вони ж мають юридичні зв’язки з заводом-виробником, а «Комтранскомплект» навіть зареєстрований за тією ж адресою.

Нагадаємо технічні характеристики автобусів, які замовляє «Електротранс»:

Додаткові характеристики — пристосованість для пасажирів на інвалідних візках, система автоматичного підрахунку кількості пасажирів, кондиціонер для водія, дві відеокамери у салоні, відеореєстратор, дві точки встановлення валідаторів для оплати проїзду. Постачальник має надати автобуси до кінця серпня цього року.

Як було сказано вище, «Електротранс» вже придбав вісім автобусів згаданої моделі раніше. Вони від вересня минулого року курсують на маршруті №35 «Озерна — Катіон». Він є найвигіднішим для «Електротрансу». Протягом вересня 2022 — березня 2023 року виторг склав близько 2,8 мільйона гривень. Більше про показники за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ivan Petrov

    Скільки ще можна знущатися з людей, вже і тролейбуси на батарейках купляли і великі автобуси, але постійно то водіїв немає, то ще якась халепа, та за ті гроші що жере з бюджету Електротранс можна кожному пенсіонеру виділити персональне таксі з персональним таксистом😉

    Ось з недуже давнього, купили чеські тролейбуси, в інших містах вони їздять, а в Хмельницькому досі якісь проблеми, закупили великі автобуси на маршрут №29, відзвітували, інтервал 15 хвилин написали, а по факту на маршруті постійно 1-2 автобуси....
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Андрей Гришнюк

    А де тролейбуси ті що закупили?

    І також не за маленькі кошти!...
  • Galina Drevnitcka

    А ЛЬВІВСЬКИЙ АВТОБУСНИЙ ЗАВОД В РУЇНАХ.

    Андрей Гришнюк reply Galina Drevnitcka

    А Львівський автобусний уже давно похерили!...

keyboard_arrow_up