Де найменші черги: огляд дитячих садків Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)

Де найменші черги: огляд дитячих садків Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
  • На 2022 рік у дитячі садки міста зареєстрували 3 490 малюків.
  • Дізналися, в яких закладах найменші черги. 

Електронна черга - можливість зареєструвати своє чадо в дитсадок, не виходячи з дому. Такий спосіб запровадили задля уникнення випадків корупції.  Для реєстрації потрібно заповнити спеціальну форму. У заявці вказати ім’я та прізвище дитини, дату народження, серію та номер свідоцтва про народження, контактний телефон одного з батьків і бажаний дитячий садок. 

Про успішну реєстрацію в системі свідчить статус дитини в списку: “Зареєстровано в черзі”. Після того, як заявка прийнята спеціалістом, її статус змінюється на “Допущено до зарахування”. Протягом 20 днів слід вийти на зв’язок із працівниками закладу. Про все це журналістці vsim.ua розповідали в департаменті освіти та науки міськради.

Найзавантаженіші дитсадки - на Виставці

У Хмельницькому є 46 дитячих садків комунальної власності. Зарахування дітей на новий навчальний рік розпочнеться вже із 1 квітня цього року. Загальна кількість заяв у реєстрі на 2022 рік - 3 490. З них найбільше охочих відвідувати вікову групу від 2 до 3 років. 

Відео дня

Вільні місця в закладі виставляються керівниками у декілька етапів: перша черга -  до 1 квітня поточного року, друга черга - до 1 серпня, а потім щомісячно до 1 числа. Про це йдеться в положенні про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей дошкільного віку до дитсадків Хмельницького. 

Ставити дитину в електронну чергу садочка можна в незалежності від адреси місця її проживання. Проте першочергово зараховують тих, хто мешкає на території обслуговування дитсадка. Список з адресами, які закріплені за дошкільними навчальними закладами, розміщений тут. 

Найбільше дитячих садків розташовані у мікрорайоні Виставка. Саме там у чергах перебуває чимало дітей. У деякі дошкільні навчальні заклади зареєстровано понад 100 дітей. Скажімо, в НВО №1, що на Старокостянтинівському шосе, 3Б. 

На противагу “завантаженим” садкам, у місті є заклади, де в черзі перебуває менш як 30 дітей. Журналістка vsim.ua зібрала саме такі дитячі садки. Вони розташовані в різних мікрорайонах міста: центр, Південно-Західний, Ружична, Дубове, Ракове та Гречани. 

До підбірки враховувалися вікові групи від 2 до 3 років та від 3 до 4. А також роки зарахування - 2022 та 2023. Детальніше дізнавайтеся в інфографіці. 

Кого ще зараховують першочергово

Окрім дітей, які проживають на території обслуговування дитсадка, першочергово зараховують малюків наступних категорій

Іншу групу заявників, пільговиків, зараховують позачергово, у співвідношенні 1:10. До пільгових категорій відносяться:

У департаменті освіти та науки міськради раніше розповідали: першочергово зараховують і тих дітей, які в попередньому році не були забезпечені місцем у дитсадку.

Читайте також: Фотосесії у дитсадках Хмельницького: чому скаржаться батьки і як розв'язати проблему

 Що їдять ваші діти? Репортаж із хмельницького дитсадка і школи, де змінили харчування

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up