Коли відкриють нову школу на Озерній та що робитимуть далі (ФОТО)

Коли відкриють нову школу на Озерній та що робитимуть далі (ФОТО)
Тут і далі — фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Будівництво початкової школи почали 2018 року.

  • Об’єкт досі не здали в експлуатацію.

  • Ми дізналися, коли це станеться та яка ситуація з будівництвом ліцею.

У мікрорайоні Озерна завершують будівництво початкової школи. Вона розташована поряд із відкритим раніше дитячим садочком. Школа має вирішити — принаймні, частково — проблему перевантаженості НВО №28. Останнє є найбільшою школою в Україні. Розповідаємо, що відомо про будівництво та коли буде відкриття.

Спершу планувалося, що в мікрорайоні Озерна з’явиться навчально-виховний комплекс, який включатиме дитячий садок та початкову школу, тобто 1-4 класи. Будівельні роботи розпочали восени 2016 року. Підрядником визначили ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Згодом будівництво НВК вирішили розділити на дві черги — першу та другу відповідно. Зрештою здаватися в експлуатацію та працювати садок і початкова школа мали окремо.

Причиною такого рішення є прийняття закону «Про повну загальну середню освіту», який набув чинності у січні 2020 року. Він не передбачає поняття «навчально-виховний комплекс». Натомість заклади дошкільної освіти та початкові школи мають існувати окремо. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Михайло Кривак.

Відео дня

Дитячий садок відкрили у вересні 2019 року за адресою Залізняка, 32. Він існує як окремий заклад, має номер 9 та назву «Кобзарик». Садок розрахований на 370 дітей та 11 груп. Витратили на будівництво 53 мільйони гривень. Деталі та репортаж з відкриття ви можете за посиланням.

Тим часом будівництво початкової школи триває. Під час відкриття згаданого вище дитячого садка, яке відбулося напередодні парламентських виборів, міський голова Олександр Симчишин розповідав, що завершити її мають 2020 року. Таким чином у заявлені міським головою терміни не вклалися.

У квітні цього року Олександр Симчишин пояснив це тим, що рік витратили на коригування проєкту за новими державними будівельними нормами. Втім, причиною також можна вважати нестачу грошей. У червні депутати міської ради прийняли рішення про укладання кредитної угоди на фінансування будівництва початкової школи. Сума склала 60 мільйонів гривень, позичальник — «Укргазбанк», термін — 5 років. Загальна вартість будівництва складає понад 110,7 мільйона гривень.

Михайло Кривак розповів, що відкрити початкову школу мають до 1 листопада цього року. Туди наберуть дітей 1-4 класів — це майже 800 учнів. Школа матиме номер 1, і для неї вже призначили директора — Тамару Газду. Остання має зареєструвати заклад та набрати персонал.

Після відкриття початкової школи планують розпочати будівництво ліцею на вулиці Січових стрільців. Він буде розрахований на 1440 учнів 5-11 класів. У міській раді провели архітектурний конкурс, на якому обрали проєкт, що стане основою для виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Михайло Кривак розповів, що збудувати ліцей тільки коштом міського бюджету неможливо, тому намагатимуться залучати фінансування з інших джерел, зокрема й з державного бюджету. На думку заступника міського голови, будівництво та відкриття трьох закладів — садочка, школи та ліцею — дозволить розв’язати питання закладів освіти на Озерній.

— Кількість населення, молодого населення, кількість дітей не можуть зростати нескінченно, тому я думаю, що ці заклади, які будуються, новий дитячий садок зданий, початкова школа і ліцей, знімуть в цілому напруження з цього питання в мікрорайоні до такої міри, що стабілізується кількість населення і ці заклади будуть обслуговувати це населення, — розповів Михайло Кривак.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up