На репетиторів по 700 гривень в місяць: як готуються до ЗНО хмельницькі випускники

На репетиторів по 700 гривень в місяць: як готуються до ЗНО хмельницькі випускники
  • Хмельницькі школярі активно готуються до ЗНО. Дехто самотужки, більшість відвідує репетиторів.
  • Найпопулярніші предмети – історія України, українська та іноземна мови.
  • Одинадцятикласники витрачають чималі гроші на книжки для підготовки та заняття з додатковими вчителями.

 

Через два місяці стартує основний іспит абітурієнтів – зовнішнє незалежне оцінювання. За його результатами випускники отримають бали за державну підсумкову атестацію та для вступу до вишу. Тож «оцінка» за ЗНО надзвичайно важлива для кожного одинадцятикласника. Хмельницькі школярі кажуть, що зараз активно готуються до тестів. Дехто займається самотужки, інші читають спеціальну літературу, треті ходять до репетиторів. Вони розповіли vsim.ua, які предмети здаватимуть та скільки коштів витрачають на підготовку.

Дорогі репетитори та недешеві книжки

Денис Лисяк (17 років), НВК №10

Відео дня

- Я здаю українську мову, історію, англійську мову, біологію. Ходжу до репетиторів з історії і в школу англійської мови. Посібники купую. На них витратив близько 450 гривень. З англійської купив 3 штуки, з біології - 2, з української мови та літератури теж 3. А з історії пишу конспекти. Оскільки в мене філологічний клас, я маю багато уроків літератури та мови, тому репетитори з цих предметів не потрібні, іноді сам перечитую всі твори. А на репетиторів з решти предметів в місяць витрачається приблизно 750. Успіхи будуть після ЗНО, але загалом прогрес є.

Павло Жолудєв (17 років), ЗОШ №6

 

- Я до ЗНО готуюсь сам. Репетиторів не відвідую. Готуюся за посібниками з математики і української мови. Їх я взяв у своєї подруги. В більшості готуюсь до математики і англійської мови. Здавати буду цих трьох предметів. Поки все виходить. Тож успіхи загалом хороші.

 

 

Любов Олійник (17 років), ліцей №17

 

- Здаватиму математику, історію, українську та англійську мови. Займаюся з репетиторами тільки з англійської. За годину плачу 90 гривень. На українську мову та математику ходжу в школу на безкоштовний факультатив. Також придбала посібники з усіх названих предметів. На них, в середньому, потратила по 100 гривень. Але підготовка до ЗНО йде добре.

 

Єгор Малік (18 років), колегіум №16

- Я активно готуюсь до ЗНО. Здаю цього року українську мову, біологію, історію України. Посібники допомагають підготуватись, тому купував їх зі всіх предметів. Ціна посібників, як для дітей, зависока! Біля 500 гривень було потрачено тільки на книжки! Репетирів раніше відвідував, зараз перестав, так як дуже багато грошей йде на них. Вважаю, що якщо людина захоче здати, вона може підготуватись сама за допомогою посібників.

 

Еліна Вислободська (17 років), НВК №4

- Здаю мову українську, історію, географію. Купувала книжки по ЗНО, на них витратила біля 200 гривень всього, але деякі дали вчителі. В школі мало готуюся. Маю репетитора з кожного предмета. На репетиторів йде 200 гривень в тиждень. Але успіхи будуть відомі після пробного.

 

 

 

Дарина Яцик (17 років) ЗОШ №15

- Я буду здавати ЗНО з трьох предметів: українська мова і література, історія України, німецька мова. Посібники купувала по всіх цих предметах. За скільки вже й не пам'ятаю. До тестів нас готують в школі звичайні вчителі. Але також відвідую трьох репетиторів з кожного предмета. На один урок йде приблизно 60-70 гривень в тиждень. Готують до ЗНО добре, так що є надія здати на високий бал і поступити на бюджет.

 

Павло Рожик (16 років), НВК №10

- Я навчаюся в 10 класі. Але вже визначився, що наступного року здаватиму англійську, історію, українську і право. Вже задумуюсь над підготовкою до ЗНО. Поки посібниками не користуюся. Думаю літом піти до репетиторів з англійської та історії. З ними буду займатися весь рік.

 

 

 

На вибір випускників 4 предмети із 12

Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч розпочнеться пізніше, аніж в попередні роки. Основна сесія триватиме з 23 травня до 15 липня. На вибір абітурієнтів виноситься 12 предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, російська, французька мови.

Обов'язковим для всіх залишається оцінювання з української мови та літератури. Між математикою та історією України, що виносяться на державну підсумкову атестацію, випускники будуть обирати. Але можна пройти ЗНО з обох. А от обов'язкового тестування з англійської мови цього року таки не ввели.

Для тих, хто бажає перевірити власні сили, вже на початку квітня відбудеться пробне оцінювання. Тестування з української мови та літератури пройде 1 квітня, з решти 11 предметів – 8 квітня. Тож перевірити знання випускники зможуть лише двічі. Але результати пробного оцінювання не впливатимуть на основну сесію.

Графік проведення основної сесії ЗНО-2017:

  • українська мова і література - 23 травня
  • іспанська мова - 25 травня
  • німецька мова - 25 травня
  • французька мова - 25 травня
  • англійська мова - 29 травня
  • математика - 31 травня
  • історія України - 2 червня
  • російська мова - 6 червня
  • біологія - 8 червня
  • географія - 12 червня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up