У лютому хмельницьке управління освіти стає департаментом. Скороченим працівникам пообіцяли нову роботу

У лютому хмельницьке управління освіти стає департаментом. Скороченим працівникам пообіцяли нову роботу
  • Відзавтра міське управління освіти стане департаментом.
  • Штат не розширяли, натомість скоротили 11 працівників.
  • Пенсіонери пішли на заслужений відпочинок, іншим кадрам запропонували альтернативу.

 

Перші кроки до реорганізації управління освіти почали проводити ще влітку. Таке рішення підтримали депутати на липневій сесії міськради. Тоді ж інвентаризували майно, яке знаходилось на балансі управління і почали думати, що робити зі штатом. Після півроку паперової тяганини «крига скресла». Перед новим роком у міській раді відбувся передавальний акт новоствореному департаменту. Від завтра, 1 лютого, освітяни працюватимуть у новому форматі. Департамент освіти і науки поділили на 4 відділи. Перший – загальної середньої освіти та виховної роботи. Другий – науки та педагогічних кадрів. Третій спеціалізуватиметься на дошкільній та позашкільної освіти. А також фінансово-економічний відділ. 

Кого звільнили
Звільнили 11 працівників управління – п’ятьох бухгалтерів, стільки ж працівників-науково-методичного відділу та охоронця.  Майже усім запропонували працевлаштування. 
- Частина бухгалтерів є пенсіонерами, іншим ми пропонували працевлаштування за фахом в школах міста. Методисти перейшли працювати в школи, або в інші органи управління освітою, - каже Роман Миколаїв. 
Охоронця, який працював в управлінні з 2014 року, звільнили. Його функції переклали на завгоспа. 
- Ми ж освітня установа, не охоронна фірма. Погодьтесь, то досить специфічна професія, як для освіти. У нас є завгосп, який цілком справляється з тим, щоб контролювати вхід в установу, окрім того є нічні сторожі, - додає керівник департаменту.
Також мають набрати десять головних спеціалістів у зазначені відділи. Конкурс стартує після отримання свідоцтва про набуття статусу юридичної особи. Це має відбутись завтра, 1 лютого. Шукатимуть спеціалістів два місяці.  Керівник департаменту освіти і науки каже, що працівників наберуть не раніше квітня.

ПТУ переведуть у комунальну власність
Після набору потрібних спеціалістів департамент розпочне реалізацію педагогічних експериментів на базах місцевих шкіл. 
- На сьогодні є 3 спеціалісти, за якими закріплені 39 установ. Ми матимемо 13 спеціалістів, що означає значно якісніший моніторинг освітньої та господарської діяльності закладів освіти. Далі візьмемось за реалізацію на базах міських шкіл педагогічних експериментів, апробованих та затверджених МОН. Наша освіта має розвиватись і бути готовою до реформи 2018 року. Всі кроки узгоджуватимемо з батьківською та освітянською громадськістю, - говорить головний освітянин міста. 
Планують «взятись» і за профтехучилища. У відділі загальної середньої освіти буде спеціаліст, який відповідатиме за це напрям. Далі хочуть перевести ПТУ з державної в комунальну власність.

Відео дня

В перший день лютого відбудеться реєстрація установи у ЦНАП. Потім має бути лист до уряду про те, що структура вже є департаментом освіти і науки. Десь за два тижні оголосять конкурс на посади спеціалістів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Мастер Автополив

    ну вот и минималка в 3200 в действии! Чтоб из той же суммы платить больше -нужно сократить количество получающих. Но в этом позитив, хоть как-то потормошат народ.
  • Oleg Ivanishin

    ще б помінялось щось в самій якості освіти. Треба викорінити корупцію і замінити велику кількість старих кадрів на нові
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up