Уночі стояв на блокпосту, а вдень – волонтерив: історія вчителя з Хмельниччини

Уночі стояв на блокпосту, а вдень – волонтерив: історія вчителя з Хмельниччини
Усі фото зі сторінки проєкту «Junior»
  • Національна премія «Global Teacher Prize Ukraine» продовжує збирати  історій про героїв освітнього фронту.

  • Активісти проєкту «Junior» розповіли про вчителя фізкультури Судилківського ліцею.

  • Читайте, як своєю енергією Віталій Мушинський надихає інших.

Про героя освітнього фронту з Хмельниччини оповідають активісти проєкту «Junior».

Віталій Мушинськийвчитель фізкультури Судилківського ліцею. І не просто вчитель, а перший переможець премії «Global Teacher Prize Ukraine 2020» і фіналіст «Global Teacher Prize Ukraine 2021» у номінації «Вчитель фізкультури».

Нагадаємо, цьогоріч національна премія «Global Teacher Prize Ukraine» змінила традиційний формат  і збирає історії про вчителів воєнного часу, які попри все залишаються агентами змін Віталій Леонідович належить саме до таких.

Відео дня

У перший день повномасштабного вторгнення пішов до військкомату, щоб стати до лав захисників України. З певних причини мобілізований не був, тому одразу записався до тероборони.

Уночі стояв на посту, а вдень - організував волонтерську роботу в ліцеї. 

На заклик педагога відгукнулося чимало небайдужих. Одні готували їжу, другі - плели маскувальні сітки, терті - шили прапори та пов’язки для воїнів.

«Крім того, освітянин ініціював збір коштів для придбання необхідних речей воїнам ЗСУ, а згодом розширив коло волонтерської допомоги і для тимчасово переміщених осіб», - зазначають у «Junior».

Особливу увагу Віталій Мушинський приділив роботі з молоддю: організував табір, у якому допомагали покращити фізичний і психологічний стан дітей, котрі пережили жахіття війни.

«Віталій Леонідович активно поєднує свою роботу з реалізацією різних проєктів: «Активні парки», «Здорова нація», «Грай за рівність», «Поруч» від UNICEF, а також з активностями Junior, - зазначають у команді проєкту. - Завдяки цьому діти весело проводять час, отримують подарунки та найголовніше – хоч на трохи забувають про свої тривоги».

Ось такий багатогранний герой освітнього фронту працює на Хмельниччині та надихає своєю працею інших. А ви знаєте схожих на нього?

Якщо так – номінуйте їх на цьогорічну національна премія «Global Teacher Prize Ukraine», розповідайте про них Україні. Збір історій триватиме до 21 вересня.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up