За рік війни від ракетних обстрілів на Хмельниччині постраждали 5 навчальних закладів

За рік війни від ракетних обстрілів на Хмельниччині постраждали 5 навчальних закладів
Фото ілюстративне, з сайту Вечірній Київ
  • Через війну на Хмельниччині постраждали 4 школи та 1 дитсадок.

  • Загалом росіяни зруйнували в Україні 3151 навчальний заклад. 

Більше року російські окупанти бомбардують Україну ракетними ударами. Вони влучають по об'єктах інфраструктури та житлових будинках. Серед них — чимало навчальних закладів. У Міністерстві освіти і науки зібрали докази, як російські військові руйнують школи та університети, дитсадки та дитячі будинки.

Загалом в Україні від від бомбардувань та обстрілів постраждали 3 151 заклад освіти. З них 440 зруйновані повністю.Такі відомості подає інтерактивна мапа МОН. Вона має промовисту назву Saveschoois.

Saveschoois
UA War Infographics

За даними МОН за рік війни в Хмельницькій області через окупантів постраждали 5 навчальних закладів. Місце їх розташування, звісно ж, не уточнюється. Та відомо, що це 4 школи та 1 дитсадок. 

Відео дня
Saveschoois

Нагадаємо, востаннє дві російські ракети вдарили по Хмельниччині 18 лютого. Удар прийшовся по одному із мікрорайонів в обласному центрі. Внаслідок влучання постраждали двоє людей — чоловік та жінка. Нині вони в стабільному стані. 

Також пошкоджено військовий об’єкт, зупинку громадського транспорту, АЗС, багатоповерхівки, магазини, комерційні приміщення та 3 навчальні заклади. В одному із шкіл потріскали стіни, а ударною хвилею відкрило вікна у половини класів. 

— Коли ми почали закривати вікна, то зрозуміли, що вони закриваються, але не тримаються. Вони просто-напросто зірвані. Є навіть вікна, де рухається рама, бо повідходила від кріплення. Тепер в нас сіфонить повітря. Вчора було вітряно, то тут взагалі свист стояв, — каже електромонтер навчального закладу. 

Більше про це та як виглядають пошкодження дивіться у сюжеті Суспільного:

Додамо також, що від жовтня росія нанесла 14 масованих атак по Україні. За цей час 6 разів “прилітало” по Хмельниччині. Такі дані наводить канал UA War Infographics. Вони додають, що показані саме такі обстріли, коли під загрозою була вся Україна. 

UA War Infographics

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up