15 неочевидних предметів, які заборонено кидати в унітаз і в раковину

15 неочевидних предметів, які заборонено кидати в унітаз і в раковину

Дізнавайтеся чому в унітаз не можна кидати сміття і чи забивається раковина від масла та жиру. 

Часто люди зливають в унітаз або раковину абсолютно все, що вже їм не потрібно. У список "улюблених" знахідок сантехніків потрапляють засоби жіночої гігієни, презервативи, харчові відходи, памперси і навіть дрібні побутові речі. Деяким людям легше викинути сміття у каналізацію, а не смітник.

- Загадка , як у каналізаційні труби потрапляє нижня білизна, виделки та навіть скляні предмети так і залишиться загадкою, але викличе неабиякі проблеми, - кажуть в "Хмельницькводоканалі".  Найперше — самим людям, які засмічують, далі - вашим сусідам, працівникам ЖЕКу та водоканалу.

Що викидають в каналізацію хмельничани?

“Найпопулярніші предмети”, які викидають в унітаз (а це ватні диски, підгузки, вологі серветки, жіночі засоби гігієни, вушні палички) – одні з найнебезпечніших, пояснюють в водоканалі. Бо вони не лише не розчиняються у воді, а навпаки збільшаться в рази об’ємі при потраплянні у воду і рано чи пізно призведуть до перекриття каналізації.

Відео дня

Найнесподіваніші предмети, що знаходили працівники "Хмельницькводоканалу" – шкатулки, цілий одяг та свинячі ратиці.

Фото тієї самої шкатулки з каналізації

Цікаво, що часто у каналізації знаходять багато мілких купюр по 1-2 гривні. Працівники жартують, що хмельничани, мабуть, використовують їх не за призначенням. Щороку працівники служби каналізаційних мереж МКП “Хмельницькводоканал” ліквідовують близько 5 тисяч засмічень у каналізаційних колекторах міста.

Але чи можна змити суп в унітаз, якщо ваші навички кулінарії не виправдали очікувань, і як зробити так, щоб, викидаючи відходи, не зберегти номер сантехніка в "обраних".

Що не можна змивати в унітаз

Пропонуємо перелік речей, які ні в якому разі не повинні опинитися в обіймах вашого "білого друга". Інакше доведеться усувати засмічення так само часто, як і чистити зуби вранці. Отож, запам’ятовуйте або нотуйте: 

Також інколи є звичка викидати в унітаз дрібні папірці, наклейки, етикетки та інше малогабаритне сміття. Робити цього не можна, якщо не хочете звертатися до сантехніка — краще донесіть відходи до сміттєвого відра.

Чи можна виливати дріжджі в раковину або що-небудь інше

Не лише через унітаз потрапляють сторонні речі в каналізаційний стік, але і через раковину. Рекомендуємо запам'ятати, що в раковину не можна змивати, аби сантехніки не дивилися на вас криво:

До речі, класичні ситечка, які за замовчуванням встановлені в раковинах, мають занадто великі отвори, через які легко проходить сміття і харчові відходи. Тому доцільніше купувати ситечко окремо і вибирати те, в якому отвори найбільш дрібні, тоді ви точно будете впевнені, що відходи вашої життєдіяльності не потраплять в каналізацію.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PutnickFree

    Ага у відкриті люки потрапляє сміття з вулиці ще і деякі люди викидають, а їм у ситечка отвори великі, може і унітаз використовувати за призначенням вже не можна, бо наші "спеціалісти" не можуть привести каналізаційні мережі до ладу, тільки тарифи підвищувати не забувають!

    Взагалі то у багатьох цивілізованих країнах на кухні встановлюють подрібнювачі побутових відходів і який жах, змивають їх у каналізацію!

keyboard_arrow_up