23 травня – День Героїв України

23 травня – День Героїв України
  • В Україні щорічно відзначається День героїв.
  • Свято встановлене на честь українських воїнів.

Козаки, повстанці, українські січові стрільці, воїни УПА, діячі ОУН – їх об’єднує одне. Всі вони борці за волю України. 

У 1941 року у Кракові відбувся Другий великий збір Організації українських націоналістів. Головною метою збору було утвердження ідей українського націоналізму і постанов, що стосуються політичного, військового, економічного та соціального життя. Крім цього, Другий великий збір постановив щороку, 23 травня, святкувати День героїв. 

Для відзначення цього свята обрали травень, аже саме в цьому місяці пішли з життя лідери й ідеологи українського націоналістичного руху. А саме:

Відео дня
  • 3 травня 1924 помер один із співавторів ідейних засад українського націоналізму Микола Міхновський.
  • 25 травня 1926 у Парижі загинув один із лідерів української революції 1917-21 років Симон Петлюра.
  • 23 травня 1938 року в Ротердамі вибух бомби обірвав життя організатора українського націоналістичного руху Євгена Коновальця.

До 1991 року свято відзначали підпільно, а з проголошенням незалежності України воно почало набувати популярності. Зараз це офіційне державне свято. В останні роки списки героїв поповнли учасники Революції Гідності, а також наші воїни, учасники бойових дій на Донбасі. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Голос

    Это не герои. Это предали коллаборанты в разных часовых отрезках. Именно они и их последователи и почитатели теперь уничтожают и продают Украину

    Bil Krykiv reply Голос

    Це ти  малорос і зра
  • Арсенія Туз-ол

    Героям Слава :Козаки, повстанці, українські січові стрільці, воїни УПА, діячі ОУН – їх об’єднує одне. Всі вони борці за волю України.
    Посилання на джерело: https://vsim.ua/Podii/23-travnya--den-geroyiv-ukrayini-11061969.html#page_comments

  • Elena Dostavka

    а в центре бравый офицер вермахта.
    круто.

    Омон Ра reply Elena Dostavka

    Какая страна, такие и герои...
  • Омон Ра

    Мимо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up