40 днів без Софії Чорнобай: за слідчого взялося ДБР

40 днів без Софії Чорнобай: за слідчого взялося ДБР
  • У Хмельницькому зіткнення легковика та мотоцикла закінчилося страшною трагедією. Обірвалося життя 11-річної дівчинки. 
  • Слідчий, який взявся за справу, відпустив одного з фігурантів фатальної ДТП. 
  • Тепер його дії оцінює державне бюро розслідувань.
  • Про хід слідства, читайте у нашому матеріалі.

19 жовтня жахлива аварія на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної забрала життя 11-річної Софії Чорнобай. За п’ять хвилин до фатального зіткнення Софійка зателефонувала мамі та сказала, що йде додому. Дівчинка поверталася з прогулянки та просто чекала на зелений сигнал світлофора. Її життя обірвалося внаслідок зіткнення "Mercedes Е-220" та мотоциклу "BMW". Останнього, за даними патрульних, відкинуло просто на дівчинку, яка мирно стояла на тротуарі. За життя Софійки медики боролися 6 годин. Але серце дитини не витримало численних травм. Як згодом розповіла мама дитини, у її донечки не було ока, був зламаний череп. Вона померла від кровотечі.

Сергія Владико, який був за кермом мотоцикла, затримали. Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Іншого - водія легковика, яким виявився громадянин Туреччини Абдулазиз Токур, просто відпустили. За кілька днів чоловік перетнув кордон з Румунією і втік. Його оголосили у розшук. А батьки вийшли з мітингом під прокуратуру. 

Вони вимагали пояснень. Було це 31 жовтня. З того моменту минув майже місяць. Сьогодні, рівно 40 днів по смерті дівчинки, журналісти vsim.ua дізналися, як розвивається справа.

Відео дня

“Відкрили кримінальне провадження”

Нагадаємо, що під стінами прокуратури правоохоронці пообіцяли громадськості, з’ясувати чому слідчий Михайло Кальній, який вів справу від початку відпустив Абдулазиз Токура. Наразі цю обіцянку виконують. За розслідування взялося ДБР. 

За даними територіального ДБР, правоохоронці ГУНП у Хмельницькій області ініціювали службове розслідування стосовно дій слідчого. Його та всіх ймовірних причетних до зникнення громадянина Туреччини, як повідомляють у структурі, відсторонили від роботи. 

“Сподіваюсь, що справедливість візьме гору”

Про це також повідомила мама загиблої Софійки, Наталія Чорнобай. Сьогодні, 27 листопада, вона розмістила допис на своїй сторінці у Facebook. В ньому жінка поділилася ходом розслідування. Вона розповіла, що наразі матеріали справи відправлені на експертизу до Харкова. Наталія сподівається, що справедливість переможе і смерть її дівчинки не залишиться безкарною. 

“У ДБР проводиться службове розслідування стосовно правоохоронців, у тому числі колишнього гореслідчого М. Кальнія, які дозволили собі не виконати посадові обов'язки. Наразі слідство веде Івасюк О.Д., дуже хочеться сподіватись на його порядність”, - йдеться у дописі.

Нагадаємо, що Хмельницький суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для громадянина Туреччини Абдулазиз Токура. Він у міжнародному та Всеукраїнському розшуку. Проте, як повідомляє сайт МВС, чоловіка досі не знайшли.

Ми слідкуємо за ходом даної справи. Стежте за оновленнями на сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouT

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Незнакомка Невидимка

    Как же нужно ненавидеть свою землю и земляков, чтобы так поступить ? Нас уже убивают на нашей земле все кому не лень...турки, россияне.... Кто угодно... А власть имущие все никак не нажрутся
  • Анна Гопкало

    Царство Небесне дитині! Позорище нашим правоохоронним органам! Батькам залишається самим вирішувати цю проблему. А, що робити? У нас справу Зайцевої, яка знесла 6 людей на пішоходному переході замовчують та замулюють.
  • Olusik Zabavska

    Боже дай сили батькам,пережити цю страшну трагедію,це несамовитий біль,співчуваю...
  • Роман Лушников

    Царство небесне земля пухом тобі бідне дитя а батькам терпіння сили і здоров'я
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up