6 грудня відзначаємо День Збройних Сил України

6 грудня відзначаємо День Збройних Сил України
Фото АрміяInform
  • Це свято започаткували більше 30 років тому. 

Якщо янголи існують — вони носять форму ЗСУ. Під час війни українські військові довели всьому світові, що вони більше, аніж просто воїни. А для кожного українця хлопці в “пікселі” — не лише захисники, а Герої. Сьогодні, 6 грудня, ми відзначаємо День Збройних Сил України

Це день тих, хто обороняє наш спокій та стоїть міцною стіною між українцями та окупантами. І за це вони жертвують найдорожчим — своїм здоров’ям та власними життями. 

День Збройних Сил заснували три десятиліття тому. Верховна Рада ухвалила закон «Про Збройні сили України», «Про оборону України» 6 грудня 1991 року, а 13-го грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська. Це професійне свято всіх військовослужбовців та військовослужбовиць України.

Відео дня

Та особливого значення День Збройних Сил України набув від 2014 року, після початку збройної російської агресії проти українського народу та держави. Тоді воїни ЗСУ зупинили ворога і до сьогодні утримують та відвойовують позиції.

Сьогодні ми вдруге відзначаємо День Збройних Сил України в умовах великої війни за державний суверенітет і незалежність України, за право українського народу на вільне життя у вільній країні. Сьогодні воїни ЗСУ захищають нас на землі, у воді та в повітрі. 

Склад ЗСУ — це всі роди військ. Повітряні, сухопутні, військово-морські, десантно-штурмові, морська піхота, Сили спеціальних операцій, Сили територіальної оборони.

У світовому рейтингу за версією Global Fire Power, Збройні сили України нині знаходяться на 15 місці із 145-ти серед найпотужніших армій світу. Лише за останній рік Україна піднялася в ньому на сім позицій.

Цього дня Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний та Президент України Володимир Зеленський урочисто привітали воїнів:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up