7 прокурорів і жоден не прийшов: захист у “справі Крайтора” обурений

7 прокурорів і жоден не прийшов: захист у “справі Крайтора” обурений
  • П’ятий рік після стрілянини під будівлею СБУ, а на суди постійно ходить лише обвинувачений та один потерпілий із трьох.
  • Справа може мати неочікуваний поворот через клопотання, яке надійшло сьогодні, 17 жовтня. 
  • Що в ньому було, читайте в нашому матеріалі. 

19 лютого 2014 року - ця дата стала кривавою сторінкою в історії Хмельницького. Тоді під стінами місцевого СБУ мирна акція протесту перетворилася на трагедію.  

У майданівців, які просили головного СБУшника вийти до них із поясненнями, почали стріляти. Від зброї силовиків постраждали шестеро хмельничан, двоє померли. У перші ж хвилини стріляли з центрального входу до приміщення куля влучила в 71-річну Людмилу Шеремет. У важкому стані жінку забрала «швидка». Після цього активісти перейшли до радикальних дій: з обох боків ворота СБУ підперли тролейбусами,  у вікна полетіла бруківка, а потім й коктейлі Молотова. Будівля палала. Вночі смертельне поранення отримав 22-річний Дмитро Пагор, який разом з іншими майданівцями стояв до останнього. Через три дні, після тих подій у лікарні померла і Людмила Шеремет. 

З того моменту минуло майже 5 років. Було допитано сотні свідків. Чимало кримінальних справ по даній трагедії закрито. Досі судять двох учасників тих трагічних подій. Відкритими залишаються кримінальні справи проти колишнього співробітника спецпідрозділу “Альфа” Віталія Тарадая та екс-очільника Управління Хмельницького СБУ Віктора Крайтора. 

Відео дня

За даними із обвинувальних актів Віталій Тарадай, перебуваючи в приміщенні СБУ здійснив декілька пострілів із кулемету калібру 7,62 мм модифікації Калашникова у напрямку нижньої частини дверей центрального входу Управління. Зробив він це, нібито, за наказом екс-очільника СБУ Віктора Крайтора. 

Справи проти обвинувачених весь час вели окремо. Сьогодні, 17 жовтня, мали розпочати слухання справи Крайтора. Однак, вже вкотре, до суду не з’явилися потерпілі та їх представники. У залі був присутній лише Володимир Гаман, який в 2014 отримав поранення в ході стрілянини. Не було і жодного з прокурорів. До суду прокуратура подала клопотання, яке обурило захист Крайтора. Виявляється, що справою займається відразу 7 прокурорів. Жоден із них до суду не прийшов. 

  • Із семи прокурорів задіяних по справі, хоча б один міг з’явитися до суду. Тим паче, що доказів поважних причин вони так і не надали, - зазначила адвокат Крайтора Лілія Дубко. 

Також до суду надійшло клопотання від Віталія Тарадая та його захисту. Вони просять об’єднати обидві справи в одну. Мотивують це тим, що Тарадай і Крайтор свідки у справі один проти одного. Тим паче, що судять їх за однаковими статтями. 

А саме: 

  • перевищення службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України);
  • вбивство через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України);
  • спричинення необережного тяжкого тілесного ушкодження (ст. 128 КК України).

Суддя Олег Антонюк зачитав клопотання Тарадая, але розгядати його не стали. Це має зробити нова колегія суддів, яка буде створена шляхом жеребкування. Поки засідання по “справі Крайтора”, через неявку сторін відклали до 30 жовтня. А підготовче засідання по “справі Тарадая” відбудеться завтра, 18 жовтня, у Хмельницькому міськрайонному суді. 

Читайте також: 

Розстріл майданівців під Хмельницьким СБУ: розгляд “справи Крайтора” не розпочався

Розстріли під Хмельницьким СБУ: суд опинився на межі зриву

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • вася пупкин

    преЗЕдент сливает дело :(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up