Ажіотаж за біометрикою. Чому хмельничани стоять у черзі, щоб забрати паспорт

Ажіотаж за біометрикою. Чому хмельничани стоять у черзі, щоб забрати паспорт
  • Рівно рік у тому в Україні почали подорожувати в Європу без віз. Зробити це можна лише маючи біометричний паспорт. 
  • Через це ще з літа минулого року в паспортних столах постійно була тиснява та довжелезні черги. 
  • Натомість зараз хмельничани годинами чекають під кабінетом, аби забрати свою біометрику. 

Із 11 червня 2017 українці, які мають біометричний паспорт, можуть подорожувати за кордон без отримання візи. З того дня надзвичайно зріс попит на виготовлення “біометрики”.

Черги за паспортом і затримки з видачею

Ажіотаж за закордонними паспортами був і у Хмельницькому. Ще влітку минулого року ми писали, як хмельничани з самого ранку намагаються якнайшвидше записатись у чергу на талон. А ті, що вже записані, приходили ледь не щодня і перевіряли, коли дійде список до них. Тоді охочі отримати заповітний документ навіть завели зошит і записувались у нього. Пізніше на початку 2018 в паспортному столі на Пушкіна почали видавати більше талончиків на день і за ними знову потрібно було стояти у "живій" черзі. 

Ажіотаж за "біометрикою" не стихав, а київський поліграфкомбінат "Україна" не справлявся з видачею закордонних паспортів. Замість обіцяних 20 днів на виготовлення нетерміного документа, людям доводилось чекати по 3-4 місяці. 

Відео дня

Чекають годинами, щоб забрати паспорт

Зараз же хмельничани почали скаржитись на черги, щоб забрати готовий біометричний паспорт. Кажуть, доводиться годинами чекати під кабінетом. Журналісти vsim.ua навідались до паспортного стола на Пушкіна, аби побачити усе на власні очі.

Вже о 9:30 під кабінетом № 3, що на другому поверсі вишикувалась черга з більш ніж 20 людей. На те, щоб видати один документ йде від 5 хвилин. Довше доводиться посидіти тим, у кого система не може просканувати відбитки пальців. 

- З 9 ранку тут стою. По-перше, жарко, по-друге, поспішаю на роботу, а черга ніби й не рухається. Чому не можна зробити окремо видачу закордонних паспортів і id-карток, - жаліється хмельничанин Сергій. 

На день приходить до 500 паспортів

Аби дізнатись, чому люди змушені стояти у довжелезних чергах, зайшли до начальника Хмельницького міського відділу Вадима Сідлецького. Він пояснює, проблема не у відбитках пальців, які нібито довго сканувати. 

- Ще восени у нас почались затримки з видачею біометричних паспортів. Тоді люди чекали по декілька місяців, бо поліграфкомбінат не встигав їх друкувати. Натомість зараз ситуація зовсім інша. У січні поліграфкомбінат відкрив нову додаткову лінію для друку і щодня нам приходить близько 500 паспортів. Люди бачать в системі, що документ готовий і приходять забрати. Хоча не всім їм потрібн паспорт вже, - розповідає Вадим Сідлецький. 

Щодо відбитків пальців, то тим, хто стоїть у черзі, кажуть витирати або мити руки, щоб обладнання змогло їх просканувати. Мовляв, проблема лише у тому. що через крем або інші засоби сканер може не одразу розпізнати пальці. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Юрій Петрович

    Схоже черга, як  пережиток минулого, дуже прикрашає тісні, вузькі і задушливі коридори цієї установи. Стій в черзі за талончик, якщо повезе, приймуть сьогодні документи. Потім ще стій щоб забрати. Процес видачі організований таким чином, що висить оголошення де  вказано, що що  видача ви чт сб, а насправді видають ще в середу і п'ятницю, понеділок вихідний. Обідня перерва з 13.00 до 13.45 буває затягується до 14.00.

    Юрій Петрович reply Юрій Петрович

  • Oxana Borowick

    Порядок выдачи между приемами.Заходите и ложите на стол документ(нужно снять обложку!) перед  тем как  человек заходит на прием.А противном случае звоним на горячую линию. ДОНЕЦКАЯ обл. Г.Краматорск
  • Патріот

    Польські раби стоять у чергах
  • Валя Корольова

    А де робили за 10--14днів?в 2018році?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up