Бізнесмен Дьяченко день народження святкуватиме в СІЗО

Бізнесмен Дьяченко день народження святкуватиме в СІЗО

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Світлана Дручкова вирішила, що потрібно продовжити тримання під вартою Валерія Дьяченка, який сидить ще з липня. При рішенні було враховано побоювання поліції про можливу втечу підозрюваного і тиску ним на свідків і потерпілого.

Валерія Дьяченка затримали наприкінці липня. Чоловіка підозрюють у вимаганні грошей. Тоді суд вирішив, що бізнесмена слід тримати під вартою до 25 вересня. В поліції і прокуратурі за цей час не завершили розслідування. Тому подали клопотання про продовження терміну перебування Дьяченка в СІЗО ще на місяць. Засідання суду по даній справі відбулося сьогодні, 22 вересня.

В обґрунтуваннях своєї позиції слідчий і прокурор зазначили про небезпечність перебування підозрюваного за межами СІЗО. Мовляв, той може тиснути на свідків і підозрюваного й вплинути на хід слідства. Також поліція зазначила, що бізнесмен може скористатися ситуацією на Сході і втекти на окуповані території чи навіть за кордон.

Захист бізнесмена з такою позицією не погодився. Новий адвокат підсудного Оксана Каденко зауважила, що слідчі не дуже якісно виконують свою роботу і могли скоріше завершити усі необхідні для цього дії. Також вона зазначила, що усі свідки і потерпілий вже допитані. Тому ніякого тиску на них бути не може. Згадала Каденко і про стан здоров’я підзахисного.

Відео дня

 - Валерій Дьяченко потребує негайного лікування. Це підтвердили лікарі, які приїжджали до нього в СІЗО. Але в тих умовах медики йому допомогти як слід не можуть. Навіть коли він прийматиме ліки, він змушений буде лежати в кайданках. Усе це може просто вбити 60-річного чоловіка, - говорить Оксана Каденко. – Валерій Дьяченко жодного разу за своє життя не притягався до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Він не то що буде заважати слідству, а навпаки. Мій підзахисний готовий до тісної співпраці, аби скоріше це все завершилося.

Сам Валерій Дьяченко ще раз повторив представникам Феміди позицію про свою невинуватість. Каже, що ніяких грошей у потерпілого не вимагав. Запевняє, що той сам запропонував йому 10 тисяч доларів США, аби не мати справу з поліцією. Ставлення до останніх у бізнесмена досить неоднозначне.

 - Ви тут говорите, що я погрожував слідчому і прокурору. Я цього не робив. Просто подаватиму до суду на них через порушення, які вони чинять при розслідуванні справи. Це не погроза. У них навіть керівництво таке. Недаром їх звинувачують в розкраданнях, - заявив Валерій Дьяченко.

Суддя Світлана Дручкова вислухала усі сторони і задала декілька уточнюючих питань підозрюваному. Після цього відправилася у нарадчу кімнату для прийняття рішення. На його формування у неї пішло більше години. За цей час вона все-таки вирішила, що Дьяченка слід тримати під вартою до 29 жовтня. Зауважила, що в СІЗО є усі умови для лікування Дьяченка.

Відзначимо, що 24 жовтня у Валерія Дьяченка день народження. Він святкуватиме своє 60-річчя. Вітатимуть його у стінах хмельницького СІЗО.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Ващук

    бідненький. а пресувати людей на ринку і відбивати у них чесно зароблені гроші йому совісті і здоровля вистачало.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up