Будні хмельницьких копів: тендітна блондинка Тетяна Чубар керує 60 інспекторами

Будні хмельницьких копів: тендітна блондинка Тетяна Чубар керує 60 інспекторами

Минає рік, як у Хмельницькому запрацювала патрульна поліція. До кінця грудня на vsim.ua з'являтимуться історії з роботи поліцейських. Чого навчилися, що побачили і де відзначилися - про це все дізнавалися наші журналісти.  

27-річна Тетяна Чубар - командир третьої роти патрульної поліції. Тендітна, на перший погляд, жінка в підпорядкуванні має близько 60 інспекторів. З 19 років Тетяна носить поліцейську форму. Працювала і в пішому патрулі, слідкувала за громадською безпекою на двоколісному і навіть патрулювала місто верхи на коні. 
У соцмережах Тетяну давно нарекли секс-символом патрульної поліції. Хоча поліцейська має люблячого чоловіка і маленьку донечку. 

Старший лейтенант поліції розповіла журналістам vsim.ua про найцікавіші випадки зі своїх буднів. Часто їй доводилось рятувати людей від самогубства. Скільки точно таких випадків було, вже не пригадає. Але зізнається, підлеглі жартують, що це вже її профіль.

Тетяна Чубар керує ротою патрульної поліції

Відео дня

Перед самогубством вирішив перестрахуватись
Це був морозний день восьмого грудня. Патрульні отримали виклик про те, що чоловік намагається звести рахунки з життям. Дивно, що в поліцію звернулись не перехожі, а він сам. По телефону чолов’яга то плакав, то сміявся. Де точно він знаходиться – пояснити копам не міг. Хлопцям вдалось витягнути його на розмову. Відволікали його і задавали питання, аби хоч якось зрозуміти місцезнаходження.  Як пригадує Тетяна Чубар, чоловік на той момент навіть не розумів, яким чином хоче покінчити життя самогубством. 

Рятувати відчайдуху біля залізниці у Гречанах поїхало два екіпажі.
- Назустріч нам йшла жінка і звернулась до мене – ви, напевно, до Богдана? Каже, він там сидить на мосту. Говорив, якщо побачите поліцію, то скажіть, хай йдуть сюди. Пізніше він пояснив, що так в нього спрацював інстинкт самозбереження. В якийсь момент відчув, що може це вчинити і вирішив підстрахувати себе і зателефонувати в поліцію, - пояснює командир роти. 

Чоловік зізнався, що спустив усі гроші на автоматах, чекав підтримки від поліцейськихЯк стало зрозуміло пізніше, чоловікові просто хотілось з кимось відверто поговорити. Тетяна Чубар навіть каже, що попри неадекватний стан і пляшку в руці, той видався патрульній цікавим співрозмовником. Серед шістьох копів, які були на місці, спілкуватись він захотів саме з нею. Навіть компліменти пішли в хід. 
- Чоловік говорив, яка йому честь, що до нього приїхало стільки поліцейських, дякував. Так помаленько жартами і розмовами вдалось відвести його з мосту, - розказує поліцейська.

Хмельничанин зізнався, що його привело до мосту. Він має ігрову залежність. Всю до копійки зарплатню спускає не на сім’ю, а на автомати. Тому, з його слів, такий вчинок був єдиним шансом знайти допомогу і підтримку.  Чоловіка передали до рук медиків.

Тікала від хлопця через балкон
Тетяна Чубар працювала у пішому патрулі у Кам’янці-Подільському. Пригадує ще один випадок, коли доводилось рятувати молоду дівчину. Щоправда, чи була то спроба самогубства – так і не знає.

- Була перша година ночі. Темрява, йшов дощ. Нам повідомили про виклик, але не сказали конкретно який. Прийшли за адресою, я посвітила ліхтариком, а там дівчина на козирку під’їзда стоїть. «Привіт» - сказала їй максимум привітним тоном, який міг бути. На питання, що вона робить там у такий дощ, відповіла, що не може злізти. В під’їзд не могла зайти, бо було заблоковано з середини. Я на той момент була з двома стажерами. Вони розгубились і стояли як вкопані. 

В результаті дівчині допомогли злізти. Та була босою. Зізналась, що посварилась з хлопцем і тікала від нього через балкон. Висота була маленькою, тому самогубства б не вийшло. 

- Зайшли до її співмешканця, щоб він віддав їй взуття. Відкриває двері хлопець у білому спортивному костюмі і краплі крові по рукаву. Запитаю, звідки взялась кров. Каже – м’ясо тільки що рубав, - говорить патрульна. – Спочатку він взагалі казав, що не знає дівчину, вона йому ніхто. Далі вивели його на розмову, в результаті конфлікт вичерпався. 
Командир роти каже, часто доводиться виїжджати на подібні випадки. У більшості рятують. Хоча іноді траплялось, що було вже пізно. 

Тетяна Чубар розповідає, працювала ледь не у всіх варіантах патрульної служби

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up