Третій день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Третій день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Ілюстративне фото
  • Російська армія почала повномасштабний наступ.

  • Військові колони вторгнулися з РФ, Білорусі, а також окупованих територій України.

19:14 — Всі власники кредитних карток «ПриватБанк» 1 березня будуть переведені на пільговий тариф. Про це повідомили у пресслужбі банку. Для фізичних осіб, які є власниками карток «Універсальна», «Універсальна Gold», а також преміальних, діятимуть такі умови: ставка — 0,00001%, мінімальний платіж не обов’язковий, тривалість — до 1 червня 2022 року.

18:17 — У Хмельницькому була оголошена повітряна тривога, яку скасували близько 17:00. Сигнал оповіщення чули не всі. Хмельничани писали у соцмережах про те, що в своїх мікрорайонах не чують сирени, тому багато людей не відразу зорієнтувались, що робити і куди бігти. У тelegram-каналі «Хмельницький Live» навіть провели опитування з цього приводу. Результати показали, що сирену чули тільки 20% мешканців міста. У міськраді пояснили, де ще можна дізнаватися сигнали тривоги.

18:03 — Українські військові підірвали всі залізничні колії, які сполучають Україну з Росією.

Відео дня

17:15 — Більшість мешканців Хмельницького не чули сирен цивільної оборони, які лунали у Хмельницькому.

16:41 — 13 захисників острова Зміїний, про загибель яких повідомлялося 24 лютого, можуть бути живі. У російських ЗМІ почала з'являтися інформація про українців, яких доставили в окупований Севастополь. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

16:30 — У Києві оголошена комендантська година, яка триватиме від 17:00 сьогодні, 26 лютого, до 08:00 понеділка, 28 лютого.

16:21 — Молодіжна громадська рада Хмельницького оприлюднила перелік місць, де приймають переселенців.

16:11 — Західні країни погодилися відключити Росію від системи міжнародних електронних платежів SWIFT, — міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

16:03 — Туреччина забронила російським військовим кораблям заходити в Чорне море, — Зеленський.

15:52 — Укравтодор демонтує дорожні знаки на всіх дорогах країни. Крім того, відомство закликає зробити те ж саме інші шляхові організації та органи місцевого самоврядування. Про це повідомили на сторінці агенства у Facebook. Перш за все приберуть вказівні знаки та назви населених пунктів.

15:49 — У Хмельницькому оголошена повітряна тривога.

14:15 — Під час повномасштабного наступу Росія вже втратила загиблими понад 3000 військових. Крім того, у полон потрапили 200 інтервентів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр оборони України Олексій Резніков. Українська армія знищила сотні одиниць російської бронетехніки, зокрема понад 100 танків.

13:22 — На території Хмельницької області розпочали встановлення блокпостів, риття окопів та укріплення адміністративних будівель. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Хмельницька ОДА. Мешканців закликають не поширювати конкретну інформацію про зазначені заходи.

12:47 — Хмельницький обласний центр служби крові потребує донорів. Хмельничан приймають цілодобово. Цю інформацію станом на сьогодні, 26 лютого, журналісту vsim.ua підтвердили у медичному закладі. Центр розташований на Сковороди, 29 (поряд з інфекційною лікарнею). Телефон донорського відділу 0382 67 18 37.

11:38 — Instagram-блогерка di.mhr прокоментувала напад РФ. Написала, що їй все одно, «Росія ми чи Україна». Раніше дівчина потрапила у скандал через поїздку «стометрівкою».

10:10 — Над містом Старокостянтинів, де розташована база військово-повітряних сил, українська армія збила чотири російських ракети. Це сталося сьогодні, 26 лютого, близько 09:00. Як повідомляють у пресслужбі Хмельницької ОДА, постраждалих немає.

09:18 — Під час повномасштабного наступу на Україну загинув ще один військовий. Стало відомо, що це 18-річний Богдан Заломський родом зі Старокостянтинова. У березні хлопець мав святкувати 19-річчя. Як ідеться у повідомленні Старокостянтинівської міської ради, військовий загинув 24 лютого під час обстрілу командно-спостережного пункту у Луганській області.

07:41 — «У Хмельницькому ніч минула без подій. Забезпечувалися патрулювання міста, робота всіх комунальних служб. О 6-ій ранку відновив роботу комунальний транспорт. Ми далі працюємо в режимі бойової готовності», — міський голова Олександр Симчишин.

07:05 — В ранковому зверненні від 10:00 п'ятниці, 25 лютого, в пресцентрі Хмельницької міськради повідомили про те, що в місті діятиме світломаскувальний режим. Попросили вимикати світло із початком комендантської години — о 22:00. Сказали також, що робитимуть це по місту. Але вуличного освітлення по місту не вимкнули. У хмельничан почали виникати питання «чому так»? У своєму зверненні міський голова Олександр Симчишин пояснив, що це питання узгодили з військовими, тому освітлення не вимикали.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up