Директор ЗОШ №25 розповів, як виніс скотч із «Епіцентру»

Директор ЗОШ №25 розповів, як виніс скотч із «Епіцентру»
  • Івана Душкевича засудили за дрібну крадіжку. Він виніс з гіпермаркету скотчу на 53,9 гривні.
  • Директор школи розповів журналістам vsim.ua, що зробив це випадково й неумисно.

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним директора 25 школи у дрібній крадіжці. Справа - адміністративна, але шуму наробила.  

Ще 2 грудня минулого року Івана Душкевича зупинила охорона “Епіцентру” й викликала поліцію. Чоловіка звинуватили в тому, що він вкрав в гіпермаркеті скотч. На місці оформили адмінматеріали й направили до суду. На засіданні чоловік визнав свою вину. Суд вирішив оштрафувати директора на 340 гривень.

По телефону із директором школи  журналісти vsim.ua  намагалися зв’язатися протягом трьох днів. Секретар постійно говорила, що його на місці немає й обіцяла, що він передзвонить. І лише сьогодні, 6 березня, Іван Григорович відповів на телефонний дзвінок особисто. Він розповів, що насправді сталося того дня і як виніс скотч із гіпермаркету.

Відео дня

- Сказати, що я в шоці, це нічого не сказати. Але сталося все таким чином: дійсно, по власній необережності, я відволікся на те, щоб поговорити по телефону і не проплатив один цей будівельний скотч. Я тримав все в руках. Щоб не заважало мені говорити по телефону, я один поклав в кишеню й так, на жаль, забув його проплатити. Я ще продовжував говорити перед входом. Підійшли ці охоронці і зразу чомусь поліція. Звинуватили мене в тому, що я вкрав. Я намагався пояснити. Кажу: «Люди добрі, я директор школи, я не буду красти». Я зразу признався. Кажу: «Без питань». Ніхто мене там не слухав. Щось таке враження склалося в мене, що вони так зраділи, що вони мене впіймали. Слухайте - просто жах, - розповів директор ЗОШ №25.

До суду я взагалі не чекав, що таке може бути. Це - перший раз. На суді я намагався пояснити, що так сталося. Суддя був теж здивований. І сумою… І каже: «Я накладаю на вас штраф». Я кажу: «Накладайте вже». Щоб накласти штраф, то треба визнати мене винним (усміхається, - примітка автора). За що штраф? За якийсь вчинок! Я отримав це рішення суду вже по пошті. Коли прочитав, то вже пізно було подавати апеляцію. Бо вони прислали мені по пошті. Вже місяць пройшов. Такий випадок може бути з ким завгодно, - розповів директор ЗОШ №25 Іван Душкевич.

Покарання за дрібну крадіжку, рішення про яке виніс суд, залишиться єдиним для Івана Душкевича. В міській раді ніяких дисциплінарних стягнень до директора школи застосовувати поки не збираються. За словами профільного заступника міського голови Галини Мельник, з Іваном Григоровичем проведуть бесіду вона й Олександр Симчишин. Також поспілкуватися з ним мають в департаменті освіти і науки.

Разом із тим директор департаменту Роман Миколаїв у Фейсбук написав наступне: «Якщо директор вчинив правопорушення, не сумісне з займаною посадою прийемо потрібне рішення». Вивчати питання він буде після 11 квітня. Зараз він перебуває у відрядженні в США.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Николай Николаев

    Да,для Ебицентра - это серьезный ущерб.ГЕРЕГА - СТЫДОБА
  • Дмитро Гненний

    Що цікаво! Таке рішення в того самого судді вже було в 2015 році.  http://reyestr.court.gov.ua/Review/55005517

    Рішення по директору тут http://reyestr.court.gov.ua/Review/65131092.

    потрібно оскаржувати - просити поновити строк.

  • Michael Dieselstar

    Є в школі завгосп? Треба було його відправити по скотч. А Антибіотик у " Бандитському Петербурзі" правильно сказав: "Скоріше посадять того, хто вкрав велосипед, а не того, хто вкрав цілий состав вагонів"
  • Зоя Федорчук

    Ви що всі з глузду з' їхали? Яка крадіжка? Яке покарання? Цілком очевидно, що людина абсолютно випадково потрапила в дану ситуацію, а ви тут розкудахтались, як ідіоти!!! Ганьба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up