Дві акції протесту на майдані Незалежності: що вимагали (ФОТО)

Дві акції протесту на майдані Незалежності: що вимагали (ФОТО)
  • Під Будинком рад зібрались мітингувальники. 

  • Більшість з Дунаєвеччини.

  • Депутати до них не вийшли.

  • Що вимагали - читайте в матеріалі.

Сьогодні у Хмельницькій обласній раді відбулася чергова сесія. На майдані Незалежності зібрались мітингувальники двох окремих акцій. Одні - з плакатами на яких написано: “Хмельниччина - хімічна зона. Куди діватись хворим на алергію?”. Інші - “Аграрії Хмельниччини проти продажу землі”

“Куди діватись хворим на алергію?”

Приїхав з Дунаєвеччини 61-річний Віктор Галущак. У чоловіка викликає алергічну реакцію навіть побутова хімія. Він один з тих, хто в 1988 році отруївся в Чернівцях талієм. Частково хронічну хворобу заліковував. Але у періоди, коли поля обробляють хімікатами - різке загострення. Він невдоволений, що у селі, де він проживає, аграрії поливають поля концентрованою хімією та пестицидами. Чоловік каже, через це його земляки теж себе погано почувають. Під Будинком Рад він не вперше. Приходив і минулої середи. Тоді йому один з заступників голови ОДА пообіцяв знайти порушників.

Відео дня

Віктор Галущак з села Велика Побійна. Приїхав сьогодні у Хмельницький, бо, каже влада тергромади не реагує. 

Приїхав теж з Дунаєвеччини на акцію аграріїв Анатолій Сноз. Чоловік вирішив підтримати і Віктора Галущака. Бо каже, у нього в Маліївцях і сусідніх селах така ж ситуація з полями. Від ядучої хімії гинуть птахи й звірі.  

Інша акція, навпаки, в підтримку аграріїв. Зібрались знову “проти продажу землі”. На сесії сьогодні проголовували за те, щоб “звернутися до президента України, Верховної Ради та ЦВК щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна, в умовах збройної агресії Росії та щодо проведення всеукраїнського референдуму”. За це питання голосували двічі.

Спочатку - за - 36, утримались - 1, не голосували - 16. Всього 53. Рішення прийнято. 

Аграрії, які зібрались під обласною радою вимагали не продавати землю взагалі. Після голосування перед депутатами виступив фермер з Дунаєвеччини - Дмитро Сноз. 

Після промови Дмитра Сноза депутати проголосували повторно. Та вже не прийняли рішення. За - 31, утримався - 1, не голосували - 20.

Люди чекали, що до них хтось вийде з облради чи адміністрації, але так нікого і не було. 





 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Артем Трешкін

    Розкажіть їм, що вже давно випустили засоби проти алергії, які блокують рецептори
  • Миколай Сивак

    Алергія це ще норм а аграрії...  До них є питання
  • Віталій Саєнко

    Було багато бажаючих приєднатися , але подія була не анонсована.

    Олена Шарко reply Віталій Саєнко

    Віталій Саєнко так  з задоволенням би приєдналась, але зовсім ніхто і словом не обмовився. Прикро.
  • Olha Khmelovska

    Перші особливо кумедні))))

    Віталій Саєнко reply Olha Khmelovska

    Тарас Мартинюк Ну ,якщо вже в такій редакції представити закон ,то вже й в лоХторату око засіпається. Я ж кажу :" умовчує,що і НЕ унеможливлює " Думаю Ви грамотна людина ,Вам з легкістю вдасться знайти вказані положення в редакції закону.

    Тарас Мартинюк reply Olha Khmelovska

    Віталій Саєнко наведіть текст до "ніхто не зобов'язаний повідомляти про її продаж ,або ж інші зміни в її використані", бо звучить як паранойя

    Віталій Саєнко reply Olha Khmelovska

    Ні. Тут навіть не йдеться  при примушення .Цей закон таке порушення Конституції України  умовчує(що і НЕ унеможливлює ) , як і гарантування конституційних прав.Коротко : Банківська застава, та консолідація земель , передбачає продаж (або ж будь які інші дії, в тому числі знесення верхнього шару грунту ),що є грубим порушенням ст. 41 КУ (як мінімум) .Тобто закон прописаний таким чином ,що власника земельної ділянки, ніхто не зобов'язаний повідомляти про її продаж ,або ж інші зміни в її використані .

    Тарас Мартинюк reply Olha Khmelovska

    Віталій Саєнко ну то не продавайте. Хтось змушує?

    Віталій Саєнко reply Olha Khmelovska

    Тобто те ,що скоро закон про продаж держави Україна, вступить в силу ,та те що когось мучить алергія кумедно ???😡
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up