“Фенікс” і компанія чекали в суді блогера Сороченка. Чим все закінчилося

“Фенікс” і компанія чекали в суді блогера Сороченка. Чим все закінчилося
  • Справу скандального проросійського блогера, який побив АТОвця у Хмельницькому, передали до суду. 

  • Щоб ще раз “подивитися в очі сепаратисту”, до суду прийшли  десятки активістів.

  • Що там відбувалося? Читайте та дивіться відео.

Наприкінці липня соцмережі облетіло скандальне відео на якому з’ясовували стосунки двоє чоловіків. Один із них говорив, що воює проти Росії. Інший заперечував конфлікт із сусідньою державою і говорив, що «Росія з нами не воює». Зрештою суперечка перейшла у фізичну площину. І проросійськи налаштований чоловік почав бити свого опонента. Той не захищався і на удари не відповідав. За роликом було зрозуміло, що дія відбувалася на вулиці Свободи неподалік клубу «СВ».  

Подія зацікавила правоохоронців. Вони почали шукати учасників. У захисникові “русского мира” впізнали скандального блогера із Бердичева Артура Сороченка. Відомого за прізвиськом “Малиш”. Пізніше підтвердили й інформацію, що на відео били учасника бойових дій на Сході. Ним виявився Володимир Баула - боєць 130-го рівненського окремого розвідувального батальйону. Поліція розшукала потерпілого. Чоловік написав заяву про злочин. Артура Сороченка оголосили у розшук. 17 серпня його затримали в Миколаєві. Блогера доставили у Хмельницький. А 18 серпня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак через три дні відпустили під заставу у розмірі 40 140 гривень.

До слова, коликонвой виводив Сороченка із судової зали після обрання запобіжного заходу, активісти “Фенікса” облили його сечею

Відео дня

Сьогодні, 30 вересня, у  Хмельницькому міськрайонному суді мало відбутися підготовче засідання по “справі Артура Сороченка”. Для того, щоб ще раз “подивитися в очі сепаратисту”, під стіни суду прийшли десятки активістів ”Фенікса”, “Сокола” та бійців полку “Азов”.  

На появу Сороченка чекали з нетерпінням. Але не дочекалися…

В суд скандальний блогер не з’явився. Він нібито не отримав жодної повістки й про те, що його справу слухатимуть в суді не знав. Прокурор Вадим Наконечний заявив клопотання про привід Сороченка в суд. 21 жовтня він має з’явитися туди добровільно або під наглядом конвою.

На суді стало відомо, що Артуру Сороченку змінили класифікацію злочину. Раніше йому інкримінували частину 2 статті 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб). Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до трьох років. Тепер же Сороченку інкримінують частину 1 цієї ж статті. Це означає, що за побиття АТОвця блогер може відбутися лише штрафом в розмірі 1700 гривень. Чому змінили класифікацію прокурор в суді журналісту vsim.ua відмовився пояснювати. 

Тому з цим питанням ми звернулися до місцевої прокуратури. Керівник структури Валерій Зайцев пояснив, що кваліфікацію змінили в ході досудового розслідування.

  • Класифікацію змінили, бо під час досудового розслідування не було доведено, що це вчинила група осіб. Спочатку були підозри, але все таки було встановлено, що він один наносив удари, - пояснив прокурор.

Завтра, 1 жовтня, в Артура Сороченка спливає термін дії запобіжного заходу. В прокуратурі зазначили, що спочатку з’ясують чому Сороченко не з’явився в суд. А потім, ймовірно, будуть клопотати про його примусове повернення в СІЗО.

  • Спочатку треба вивчити причини і з’ясувати чому він зараз не з’явився в суд. Ми ж не знаємо чого його не було. Може він в лікарню потрапив чи йому погано стало, - додав Валерій Зайцев.

За кілька днів до слухання Сороченко змінив адвоката. Новим захисником став Анатолій Стасишин. Так, як блогер у суд не прийшов, після засідання активісти чекали саме на адвоката. Учасники громадської організації “Сокіл” звинуватили його в сепаратизмі та запитали, чи не соромно йому захищати Сороченка. 

Анатолій Стасишин пояснив, що справу ще в очі не бачив. Він приступив до своїх обов’язків лише вранці. Договір, нібито, укладав з батьком Сороченка і про скандальне відео та “подвиги” Сороченка і канал в “YouTube” нічого не знає. 

Активісти, в свою чергу, показали адвокатові відео побиття АТОвця Сороченком та запитали чи після нього адвокат відмовиться захищати блогера. На що той сказав, що йому все треба обдумати. 

Розчаровані активісти подалися геть. Підготовче засідання по “справі Сороченка” перенесли на 21 жовтня. Поки невідомо чи з’явиться на нього скандальний блогер. За подальшим розвитком даної історії слідкуйте на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша Жальков

    Дивно, написано, що Фенікс і компанія, але представники Феніксу після суду відразу зникли, як зробили фото ! Навіть, якщо взяти до уваги це фото, то на ньому представники Національного Корпусу і інші організації. "Всім юа" замовні статті друкує? Чи не професійно робить роботу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку 12:35 Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина 11:39 Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина 10:26 Неподалік Хмельницького горів локомотив вантажного потяга. Є травмовані photo_camera 10:02 У Славуті «Toyota» збила жінку 09:18 Аварійні відключення через негоду: без світла 31 населений пункт (Оновлено)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up