Хімічні опіки та численні садна: на Хмельниччині копи перевищили повноваження

Хімічні опіки та численні садна: на Хмельниччині копи перевищили повноваження
Фото ілюстративне
  • Після зустрічі з патрульними медики діагностували у водія скутера хімічні опіки обличчя та очей.
  • На його тілі виявили численні садна. 
  • За що розправилися з молодиком поліцейські?

Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Здавалося б, звичайна справа і в суді такі розглядають десятками. Неочікувано завершення вона набула в Деражнянському районі.

Патрульні спіймали водія скутера, який, на їхню думку, керував транспортним засобом напідпитку. За їх словами, чоловік відмовився від огляду на стан алкогольного сп’яніння у присутності двох свідків. На нього склали протокол по 130-й, згодом матеріали передали до суду. 

Там справа мала неочікуваний поворот. У судовому засіданні водій озвучив свою версію подій. Чоловік розповів, що їхав на скутері та зупинився поблизу сільського ставу. В цей час до нього підбігли двоє поліцейських і заявили, що він порушив Правила дорожнього руху, бо їхав без мотошолома. Потім звинуватили чоловіка в пияцтві за кермом. А один із правоохоронців застосував до нього сльозогінний газ.

Відео дня

Слова скутериста підтвердив один зі свідків. Він розповів, що прибіг на крик чоловіка, який лежав у траві біля ставу. Той попросив викликати швидку допомогу, бо нічого не бачить. З очей молодика текли сльози. Також свідок зауважив, що бачив службове авто поліції, яке від’їжджало з місця події. 

Медики, котрі приїхали на виклик, діагностували в чоловіка хімічний опік обличчя та очей, а на тілі виявили численні садна.

В протоколі була інша версія. Копи наголошували, що водій відмовився від огляду, бо був п’яним і це засвідчив водій “швидкої”. Однак останній у суді визнав, що ставив підпис на прохання поліцейських. Самого ж водія він тоді не бачив. Другий підписант у судове засідання не з’явився. Про це повідомили в прес-службі Хмельницького апеляційного суду.

Суд зауважив, що копи не мали права застосовувати до скутериста сльозогінний газ.

«З огляду на вказані положення Закону та у світлі обставин, які стали підставою для складання протоколу про адміністративне правопорушення, поліцейські Деражнянського ВП Летичівського ВП ГУНП в Хмельницькій області вийшли за межі наданих їм повноважень та всупереч вимогам Закону застосували до ОСОБА_1 спецзасіб у виді речовини сльозогінної дії», – зазначає суд.

Також суддя визнав недопустимим доказом протокол про адміністративне правопорушення щодо скутериста. За його словами, документ був складений з істотним порушенням прав та свобод людини.

Справу проти молодого чоловіка закрили, а от, поліцейські за свої дії можуть відповісти. Справою займеться прокуратура. 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Павло

    130-ту ліплять всім підряд, а лікар також молодець, підписався на прохання поліції..., про я який захист громадян може йти мова? Основна задача впаяти штраф будь-яким способом і бажано максимальний!
  • Владимир Трофим

    До пори- до часу, бумеранги ще не відмінили )
  • Борисас Моисеявичюс

    Деражнянские мусора давно отличаются... Скорее всего, люстрация их не сильно коснулась
  • Liudmyla Suprunovska

    Звідки в нас "копи"? Ми ж прагнемо висловлюватися українською. А тут припускаються помилок журналісти і на радіо, і в соцмережах, і по ТВ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up