Хмельничани писатимуть статті для української Вікіпедії

Хмельничани писатимуть статті для української Вікіпедії
  • Вперше у Хмельницькому відбудеться Вікімарафон з написання статей для української Вікіпедії.
  • І новачки, і ті, хто вже давно пише матеріали, зможуть написати про цікаві куточки рідного міста. 

У наступний понеділок, 30 січня, українській Вікіпедії виповниться 13 років. Саме у 2004 році на цьому ресурсі з’явилась перша стаття українською. З цієї нагоди в декількох містах України проведуть Вікімарафон з написання нових статей. Добереться він і до Хмельницького.

- Якщо людина створити першу статтю, вона може прийти і їй у цьому допоможуть ті, в кого є досвід. Бажано наперед продумати тему, підібрати авторитетні джерела для написання, для того, щоб все це було легше робити у день марафону. Можна вже приходити зі своїми заготовками статей, - розповідає vsim.ua куратор Вікімарафону у Хмельницькому Аліна Возна.

Взяти участь у марафоні зможуть усі бажаючі. Для цього учасникам треба написати нову статтю на будь-яку тему. Вони мають відповідати критеріям значимості, бути нейтрально написаними та з посиланнями на авторитетні джерела.

Відео дня

- Матеріал треба створювати в енциклопедичному стилі. Також є спеціальна розмітка для статей, є певні принципи оформлення, яких потрібно дотримуватись. Стаття повинна бути унікальною, плагіат не підійде, при цьому треба використовувати авторитетні джерела та уникати самостійних досліджень. Стаття має базуватись на твердженнях, які були опублікованні в книгах, на офіційних сайтах, - пояснює Аліна Возна.

За її словами, внески до Вікіпедії добровільні і грошей за написання статей люди не отримають. Однак зможуть поділитись знаннями з усім світом.

- Людина може написати статтю про куточок рідного міста, різні об'єкти, парки, особистості та зберегти цю інформацію для історії. Наприклад, якщо повертатись до конкурсів статей Вікіпедії 2015 року, то саме завдяки їм з'явилось безліч статей про пам'ятки архітектури, історії та природи, - каже Аліна Возна.

Вікімарафон у Хмельницькому відбудеться 30 січня з 10:00 до 15:00 на базі Хмельницької міської центральної бібліотеки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Васька

    ого
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up