Хмельничанин прийшов з георгіївською стрічкою до «Вічного вогню»

Хмельничанин прийшов з георгіївською стрічкою до «Вічного вогню»
  • Під час вшанування ветеранів війни у центрі міста поліція зупинила чоловіка із забороненою символікою.
  • Наплічник чоловіка був прикрашений гербом Радянського Союзу та георгіївською стрічкою.

 

Сьогодні, 9 травня, хмельничани несли квіти до "Вічного вогню".  На масовий захід прийшов молодик з червоним наплічником, на якому був герб Радянського Союзу, надпис «СССР» та георгіївська стрічка. Чоловіка помітили активісти і почали робити йому зауваження, на які той не реагував. Про це повідомляють у прес-службі поліції.

Перепалку між 32-річним чоловіком і громадськістю зупинили поліцейські з комунікативної антиконфліктної групи. Молодику роз'яснили, що використані ним атрибути заборонені законодавством України. Його доставили до Хмельницького відділу поліції для з'ясування усіх обставин.

Вирішується питання про внесення відомостей до реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація - частина 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Санкція статті передбачає обмеження волі до 5 років.

Відео дня

Зараз правоохоронці ведуть збір доказів і опитують свідків. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anna Blonska

    Комунiстична, соцiалiстична символiка прирiвнюэться до нацистськоii символiки?!!!)))) а в эвропi нормально реагують на такi речi....а в нас суцiльна диктатура)))(

    Татьяна Николова reply Anna Blonska

    Та шо вы говорите)) підіть з червоним прапором по країнах  Балтії походіть...

    Anna Blonska reply Татьяна Николова

    Я спокойно хожу с георгиевской ленточкой по Италии. И кстати здесь коммунистическую партию и партию социалистов никто не отменял)))
  • Харитонова Оля

    Фашисты сегодня запрещают георгиевские ленточки, а на следующий год уже могут запретить приходить с цветами к Вечному Огню.

    Татьяна Николова reply Харитонова Оля

    Після того, як ця стрічка стала символом не другої світової, а сучасної війни  в нашій країні і російського фашизму, вдягати її на себе означає стати на бік ворогів України. Це звичайно, якщо на проблему дивитися очима справжнього громадянина, а не особи без певного місця проживання.

    Харитонова Оля reply Татьяна Николова

    Перейменовувати  вулиці з назв Нашіх Героїв на зрадників - ось це і є стати на бік ворогів України. Нагадаю, що Бандера не був українцем, Галичину приєднали до нас у 1939-м, а війна почалась у 41-му, народився Бандера у Австро-Венгрії, і воювали бандерівці на боці німецьких загарбників проти України, та вбивали корінних українців, захищающих нашу землю. Це я так, для тих, хто не знає історії.

    alexandr angel reply Харитонова Оля

    Із сeріі : вы все врете !

    Війна почалась в 39,знаток истории *рeнов, когда москали с гитлeровцами Польшу раздeрeбанили
  • Анонім

    Демократія, вона така....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up