Хмельничанин пропонує передати газові мережі міста у комунальну власність

Хмельничанин пропонує передати газові мережі міста у комунальну власність
Ілюстративне фото
  • Містянин пропонує вчинити так само, як раніше зробили в Мукачевому.

  • Що про це думають у міській раді?

Хмельничанин Валерій Гунько запропонував передати газові мережі у комунальну власність Хмельницького. Як приклад він навів досвід міста Мукачево на Закарпатті. Раніше тамтешні мережі перебували на балансі ВАТ «Закарпатгаз». Звернення з такою пропозицією хмельничанин розмістив на порталі місцевих петицій. Його вже підписали 13 хмельничан. Для розгляду на виконкомі потрібно 500 голосів.

Нагадаємо, що на позачерговій сесії Хмельницької міської ради депутати звернулися до Президента України та Кабінету міністрів з вимогою скасувати плату за транспортування газу. Під час обговорення депутат Анатолій Собко запропонував вчинити так само, як зробили у Мукачевому. На це міський голова Олександр Симчишин відповів:

— Минулий раз ми цю тему розглядали. Була навіть пропозиція створити робочу групу для інвентаризації. Є частина мереж, які будувалися за кошти людей, є частина мереж, які будувалися за кошти державного та міського бюджетів, є частина мереж, які будували газорозподільчі підприємства. Треба проводити інвентаризацію. І якщо забирати, потрібно створювати структуру, яка буде ці мережі обслуговувати. Це питання ремонтів, обслуговування, ремонтів, амортизації. Ми цю тему розглядали десь півтора роки тому. Ми зійшлися на тому, що питання є недоцільним.

Відео дня

Як ми вже писали раніше, від січня цього року хмельничани мають оплачувати транспортування газу за окремим рахунком. Раніше плата була включена у рахунок за газ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іван Іванов

    Треба повертати на баланс міста! А то потім ще будуть платіжки за транспортування електроенергії та води
  • mixujlo

    тільки гуртом зможемо вирвати той ласий шматок з пащеки Ахмєтки і ко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up