Хмельницьких чиновників перевірятимуть на поліграфі: подробиці

Хмельницьких чиновників перевірятимуть на поліграфі: подробиці
  • Перевірку застосовуватимуть до працівників виконкому, комунальників та під час прийняття кадрових рішень. 

Днями відбулась 33-тя позачергова сесія Хмельницької міської ради. Одним із питань, яке на ній розглядали було про проходження поліграфа чиновниками мерії. 

У ньому йдеться, що працівники виконкому, комунальних підприємств та установ міськради мають пройти перевірку на “детекторі брехні”. Відповідне положення про організацію та проведення опитування на поліграфі депутати міськради затвердили 15 вересня. Текст документу опублікували на сайті міської ради. 

Відео дня

У Положенні йдеться, що опитування на поліграфі проводитимуть у таких випадках:

Перевірку може ініціювати безпосередньо міський голова або керівник комунального підприємства, установи організації. Опитування проводитиметься лише в межах визначеного кола питань. 

Проводити опитування на “детекторі брехні” зможе лише фахівець міської ради, який пройшов підготовку спеціалістів поліграфа та має відповідну освіту. Перед проходження поліграфу працівник повинен буде надати письмову згоду про участь в опитуванні. 

Натомість висновки за результатами такого тесту матимуть лише ймовірний та орієнтувальний характер, зазначено в Положенні. Там же вказано, що результати дослідження не матимуть правових наслідків та за ними не можна буде звільнити опитуваного. 

— Наразі на це не витрачаються кошти, тому що це буде здійснюватися силами нашого комунального підприємства. Працівники комунального підприємства “Хмельницькінфоцентр” пройшли навчання, отримали сертифікацію. Такий спосіб використовується в багатьох спецслужбах, фінансових установах світу. Хоча, звісно, це не є істина, — прокоментував інформацію мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Нагадаємо, не так давно заступник міського голови Василь Новачок пройшов перевірку на “детекторі брехні”. Він вирішив пройти опитування через інформацію щодо можливого привласнення бюджетних коштів. Він проходив поліграф у Києві в Ігоря Іщука. Під час процедури дав відповідь на всього 4 питання. Це обійшлося, з його слів, у 18 350 гривень. Більше на цю тему читайте у таких матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Леся Бернат

    Поліграф недоказ
  • Галина Сердюченко

    Насмішили...ви думаєте що ми геть дурні.
  • Юрий Штокал

    Поліграф буде вироблений Новатором….
  • Валентина Горячева

    НЕ СМІШІТЬ НАРОД,НЕ ВСІ ТАКІ ДУРНІ,ЯК ВИ ДУМАЄТЕ!!!!!!

keyboard_arrow_up