Хмельницький може об’єднатися з десятками сіл та селищ в ОТГ

Хмельницький може об’єднатися з десятками сіл та селищ в ОТГ
Колаж vsim.ua
  • Місто може стати центром великої територіальної громади.

  • До неї, окрім, Хмельницького, увійдуть ще 32 населених пункти.

  • Відповідний документ готують і розглянуть завтра, 21 листопада.

Об’єднану територіальну громаду разом з Хмельницьким можуть сформувати 33 населених пункти Хмельницького району. Новий проект плану формування територіальних громад розробили Хмельницька ОДА та Хмельницький центр розвитку місцевого самоврядування. Документ передбачає, що Хмельницьку міську ОТГ сформують із 33 міст, селищ та сіл. Про це йдеться на сайті Хмельницької ОДА. Далі ми наводимо їхній перелік. У дужках вказані села, які входили або входять до складу відповідних сільських рад.

  • Відео дня
    /li>
Карта з сайту Хмельницької ОДА

Відзначимо, що частина перелічених населених пунктів вже входять до складу існуючих об’єднаних територіальних громад:

На сайті Хмельницької ОДА вказано, що причиною зміни перспективного плану є те, що не всі громади області «довели свою спроможність». Основними показниками спроможності, згідно з повідомленням, є:

Зараз на території Хмельницького району є одна ОТГ, яка за цими критеріями є неспроможною. Це Шаровечківська тергромада. Кількість дітей шкільного віку в ній — 249, а також немає школи, розрахованої на 250 учнів.

Загалом на території міста Хмельницького та Хмельницького району пропонується створити, окрім Хмельницької, ще три ОТГ — Чорноострівську, Гвардійську та Лісогринівецьку. А загалом на Хмельниччині — 45 тергромад. Остаточний проект нового перспективного плану мають затвердити в ОДА завтра, 21 листопада. Після цього план має схвалити Кабінет міністрів України.

Діючим планом формування тергромад передбачено, що до складу Хмельницької ОТГ має увійти тільки Хмельницький. Нагадаємо, що у жовтні на сайті Хмельницької міської ради з’явився проект рішення, який передбачає надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад. Планується, що у майбутню Хмельницьку міську ОТГ увійдуть Хмельницький та Давидківці. Аби втілити це у життя, потрібне погодження Хмельницької ОДА, адже таке об’єднання не відповідає діючому перспективному плану.

На початку листопада у Хмельницькому представили проекти адміністративно-територіальної реформи. Ними передбачається, що на Хмельниччині ліквідують всі існуючі райони. Замість них сформують від трьох до п’яти нових, залежно від проекту. При чому називатися вони можуть як районами, так і округами чи повітами. Дізнатися більше ви можете у нашому матеріалі «На Хмельниччині можуть ліквідувати всі райони. Що пропонують замість них».

Читайте також: В Україні готують реформу земельного законодавства. Що хочуть змінити

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Тетяна Петровп

    Може хоч так толк в Олешині наведуть. Люди без води живуть а "владі" все рівно. Позорніки!
  • Катя Попик

    Розшошу обов'язково
  • Nadezhda Bilokernitskaya

    А  село Грузевиця, землі якого  у місті це Грузевиця 2 і Грузевиця 3, і надалі у Чорноострвську ОТГ,,,,,   Ми в шоці,,,, жителі села Грузевиця...
  • Сіма

    А Йосипівку також Симчишин приєднає до Хмельницького? Туалет у центрі міста дає підстави вважати, що таке приєднання можливе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up