Хмельницький професійний ліцей хотів виселити мешканців гуртожитка. Що вирішив суд

Хмельницький професійний ліцей хотів виселити мешканців гуртожитка. Що вирішив суд
  • Жінка з дитиною поселилися в гуртожитку 2012 року.

  • Дитина виросла, одружилася та завела вже свою дитину.

  • Ліцей намагався їх усіх виселити.

  • Що вирішив суд?

Хмельницький професійний ліцей, розташований на вулиці Озерній, вирішив виселити чотирьох мешканців свого гуртожитка. 2012 року до учнівського помешкання поселили виховательку дитсадка та її доньку. Заклад та мешканців домовилися, що ті житимуть там рік. Договору при цьому не укладали. Про це повідомляють на сайті Хмельницького апеляційного суду.

2019 року згадана донька вийшла заміж і до кімнати без дозволу вселився її чоловік. Згодом у пари народилася дитина, яку теж зареєстрували у гуртожитку. У суді представник ліцею розповів, що від квітня 2021 року у кімнаті ніхто не живе.

Спершу справу розглядали у Хмельницькому міськрайонному суді. Там вирішили усіх мешканців з кімнати виселити. Обґрунтували це тим, що люди у цьому ліцеї не навчаються і не працюють, ордер на поселення їм не видавали і договору теж немає. Крім того, суд взяв за аргумент слова представника закладу про те, що мешканці тривалий час там не живуть.

Відео дня

Донька мешканки кімнати, яка зі своєю матір’ю заселилася туди 2012 року, подала апеляцію. Пояснила, що тепер вона має чоловіка та маленьку дитину, і жити їм ніде. Її мати зараз у кімнаті не живе. Також розповіла, що у кімнаті є речі її сім’ї і вона справно платила за проживання. Певний час дійсно там не жила, оскільки у гуртожитку був ремонт, а потім сусідка змінили замки у спільному коридорі та почала вимагати судове рішення, за яким ті мають там мешкати.

В апеляційному суді звернули увагу, що жінка та її маленька донька, які зараз живуть у кімнаті, заселялися туди на законних підставах, а на момент подачі позову були там зареєстровані. Крім того, жінка живе там дев’ять років і не має іншого помешкання. Тому суд вирішив, що жінка з дитиною мають право жити там і надалі. Також звернули увагу, що ліцей не навів конкретної причини, навіщо виселяти мешканців. До прикладу, це могло б бути поселення учнів.

В апеляційному суді зазначили, що жінка, яка 2012 року поселялася у гуртожиток, а також теперішній чоловік її доньки не зверталися зі скаргою, тому щодо них право на проживання не поновлювали. Про це з посиланням на рішення апеляційного суду повідомили на його сайті.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up