Хмельницький суд призначив покарання жінці, яка продала свою новонароджену доньку

Хмельницький суд призначив покарання жінці, яка продала свою новонароджену доньку
Фото ілюстративне
  • Схема “усиновлення” була організована в стінах хмельницького медзакладу.
  • Жінка народжувала під чужим іменем.
  • Наразі їй уже призначили покарання, але це ще не кінець.
  • Покарання мають понести інші фігуранти злочину.

Восени минулого року 25-річна жінка  народила у Хмельницькому дитину. Але, як виявилося, у перинатальному центрі породілля перебувала під чужим іменем, а свою дитину вона одразу після народження віддала чужим людям. Ця історія наробила неабиякого галасу серед хмельничан. Триває вона і донині. 

Відомо, що жінку, яка народжувала дитину, звуть Оксана. Вона завагітніла у Польщі, коли була на заробітках. Коли Оксана повернулася в Україну, робити аборт було вже запізно. Згодом Оксана познайомилася з Аліною — жінкою, яка кілько років безуспішно лікувалася від безпліддя, і та схотіла усиновити дитину, яку Оксана мала народити.

Аліна запропонувала вагітній переїхати до Хмельницького, де поселила її в готелі та забезпечувала всім необхідним. У період вагітності за Оксаною спостерігала лікар приватної клініки. Вона запропонувала вагітній народжувати за підробленими документами, аби уникнути складної процедури усиновлення. Про це ми писали раніше.

Відео дня

Відразу після народження дитину Оксани віддали Аліні. Про події в перинатальному центрі, що розгорнулися навколо немовля, стало відомо від матері жінки, яка народила дитину. Та злякалася за свою доньку і розповіла про незаконну схему усиновлення правоохоронцям.

Тривали слідчі дії й вже навесні поліція повідомила про підозру і лікарю-гінекологу Вавринчук, і двом жінкам. Тоді працівники поліції офіційно заявили: лікарка використала службове становище та підробила документи щодо вагітності й пологів.

4 листопада 2020 року мало відбутися підготовче засідання по справі. Розглядають її в складі трьох суддів.  До суду прийшла обвинувачена Олена Вавринчук із двома захисниками. Представника потерпілої не було. Ним є начальник відділу опіки та піклування Служби у справах дітей ХМР Наталія Лук’янова. Вона дала згоду на розгляд справи без її присутності, зсилаючись на свій лікарняний. Судді вирішили перенести слухання на іншу дату. 

Як повідомили у Хмельницькому міськрайонному суді 19 листопада, жінку, яка віддала свою дитину, визнали винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 15 (замах на вчинення злочину), частиною 3 статті 149 ККУ(торгівля людьми), та призначив їй покарання у виді 5 років позбавлення волі, без конфіскації майна. Однак на підставі статті 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробовуванням) цим самим вироком звільнив горе матір  від призначеного основного покарання з іспитовим строком 3 роки. Суд взяв до уваги щире каяття обвинуваченої та її активне сприяння у розкритті злочину, а ще — наявність на утриманні малолітньої дитини.

На жінку покладено обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати без дозволу за межі території України.

Судові засідання стосовно інших фігурантів наразі тривають.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up