Кабмін обмежив використання музики у громадському транспорті

Кабмін обмежив використання музики у громадському транспорті
Фото ілюстративне

Зміни стосуються водіїв та пасажирів громадського транспорту, а також таксі. 

Від 9 травня водії автобусів мають право не пускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою гаджетів. Але й водіям заборонили вмикати в автобусах музику або фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів.

А все тому, що на офіційно рівні Кабінет Міністрів України обмежив використання музики в громадському транспорті. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

— Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні вніс зміни до “Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”. Віднині водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв, — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також водіям заборонено вмикати в автобусах музику та фільми. Хіба, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів.

Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть вмикати тільки, якщо пасажир не заперечує.

Постанову прийняли на виконання закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада України підтримала влітку минулого року.

Нагадаємо, Хмельницька міська рада заборонила публічне використання російськомовного культурного продукту на території тергромади ще в червні 2022 року. 

Що під забороною:

Окрім цього, у Хмельницькому діятиме режим тиші під час скорботних днів та днів жалоби, відповідно до Законів України та указів Президента України. Як йдеться у проєкті рішення, заборона діятиме на період воєнного стану.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрей Гришнюк

    Кабмін вирішує все своїми постановами, навіщо нам потрібні вр та президент!?

    І чому досі, кабмін не прийняв стан війни, якщо саме він кирує?....
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Михаил Яковлев

    Чудово.  Ще ,,вчора,, треба було  зробити.

keyboard_arrow_up