Керівництво єпархій УПЦ та ПЦУ на Хмельниччині засудили війну та рпц

Керівництво єпархій УПЦ та ПЦУ на Хмельниччині засудили війну та рпц
Колаж vsim.ua
  • Духовенство та чернецтво Подільського краю створили спільне звернення. 

  • А також висловили жаль через відсутність єдності в українському православ’ї. 

Керівники єпархій Православної церкви України та Української православної церкви у Хмельницькій області прийняли спільне звернення. В ньому вони засудили війну росії проти України та її підтримку з боку російської православної церкви. Про це повідомила Хмельницька ОВА.

— Після попереднього обговорення під час робочої зустрічі з керівництвом Хмельницької ОВА та правоохоронних органів області, що відбулася 14 липня цього року, керівники православних релігійних об’єднань області, а саме: керуючі Кам’янець-Подільською єпархією УПЦ митрополит Феодор, Шепетівською єпархією УПЦ митрополит Євсевій, Хмельницькою єпархією УПЦ архієпископ Віктор та Хмельницькою єпархією ПЦУ єпископ Павло прийняли спільне звернення до духовенства, вірних та чернецтва Подільського краю. У своєму зверненні архієреї засудили збройну агресію російської федерації проти України та її підтримку патріархом рпц кирилом, — йдеться у повідомленні.

У зверненні вказано, що попираючи усі духовні та людські закони російська федерація розпочала кровопролитну, жорстоку війну проти українського народу, віроломно вдершись на територію суверенної держави. Архієреї наголошують, що особливим болем для них є те, що війну підтримав патріарх рпц кирило, який спекулює на концепцією «руского міра».

Відео дня

Керівники релігійних організацій висловили у зверненні сподівання на подальший діалог, спрямований на «єднання у Христі всіх православних України». При цьому такий діалог не має допускати ультиматумів.

— Архіпастирі, усвідомлюючи особливу відповідальність перед Богом, висловили глибокий жаль у зв’язку з відсутністю єдності в українському православ’ї та мають надію на подальший діалог, спрямований на єднання у Христі усіх православних України, — повідомляє ОВА. 

 

Нагадаємо, також у Хмельницькій області заборонили проведення масових релігійних заходів у вигляді походів і демонстрацій. Заборона стосується лише дат 27-28 липня та 19-25 серпня. Насамперед йдеться про хресну ходу, яку традиційно щороку в серпні проводять віряни УПЦ із Кам’янця-Подільського до Почаєва. 

Також перед тим священники Української Православної Церкви створили лист до Онуфрія. Вони закликають того негайно і остаточно розірвати усі відносини із рпц. Документ підписали вже більше 300 священослужителів, з них 20 — з Хмельниччини. Хто саме та з якої єпархії — читайте за посиланням

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Olga Matsyuk

    Окозамилювання 🤷‍♀️
    Голос духовенства Української Православної Церкви грають вар'ята)
  • Овотвти Овоов

    І для цього потрібно було було чекати дев'ять років, щоб це зрозуміти, засудження це не від того що вони зрозуміли, а від без виході, бо кожного дня, тижня від них від ходять громади, тому вони починають, щось говорити, але це не щиро.
  • Nadiya Artyukh

    НЕМА упц без МП!!! Не може бути НІЯКОЇ єдності, поки існує єдність упц з мп! І яку легітимність має упц мп Хмельницької області , якщо вона залежна і є частиною всієї упц мп??? Що за хитрі маніпуляції? Через півтора роки війни аж зараз хмельницька упц мп засуджує війну і кирила???...Вовки починають вдягатися овечі шкури, бо втрачають хлібні місця???
  • Читач55

    О Боже,ну до чого тут упц мп???Це ж філіал фсб та колаборантів!Тупизна та шкода відвідувачів цієї ворожої організації зашкалює!І це після 1.5 року війни.

keyboard_arrow_up