Комунальники відновлюють наслідки атаки по Хмельниччині (ФОТО)

Комунальники відновлюють наслідки атаки по Хмельниччині (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Василя Новачка у Фейсбук
  • Учора комунальники демонтовували, склили та ремонтували покрівлі після серії нічних вибухів. 

  • А також записували пошкодження та кількість хмельничан, яким необхідна допомога. 

  • Подібна робота ведеться і Чорноострівській громаді. 

  • Розповідаємо що встигли зробити та де можна отримати допомогу постраждалим від обстрілів. 

В ніч на суботу, 13 травня, росіяни вдарили 4-ма дронами по об’єкту в селі Грузевиця Чорноострівської селищної ради. Внаслідок цього поранено більше 30 людей. 

Вибуховою хвилею в прилеглих селах в обласному центрі пошкодило сотні будинків, багатоповерхівок і приватних, велика частина навчальних закладів, об’єктів культури, адмінбудівель, комерційних і промислових підприємств. 

Ступінь пошкодження – різна. В основному - це дахи, стелі, стіни, балкони, вікна. Також пошкоджено залізничну колію. 

Відео дня

Постраждали Хмельницький, Олешин, Іванківці, Малашівці, Шаровечка, але найбільше пошкоджень у мікрорайоні Гречани та Дальні Гречани, є незначні пошкодження в Центрі. 

Хмельницький

З учорашнього ранку комунальники взялися за роботу — ліквідовувати наслідки прильоту. 

— Ми сьогодні (13 травня — ред.) демонтовували, склили, ремонтували покрівлі, записували постраждалих, цифрували інформацію, допомагали, радили, слухали, — написав надвечір того дня заступник міського голови Василь Новачок. 

На трьох локаціях в Хмельницькому організували пункти видачі будматеріалів, аби містяни могли самотужки залатати пошкодження. 

Новачок додав що за учорашній день комунальники видали:

Сьогодні комунальники продовжать роботу. Із 9 ранку видають скло на таких локаціях:

Видаватимуть матеріали також в Малашівцях, Мацьківцях, Шаровечці, Олешині, Череповій та Іванківцях (точний час і локацію місцевим жителям мають надати староста округу).

— Паралельно комунальниками будуть проводитися ремонтні роботи. Роботи дуже багато, тому сподіваємось на розуміння і витримку. До всіх людей, які залишили заявку, згодом зателефонують, і виїде комісія з обстеження, щоб видати акт пошкодження, — додають в міській раді.

Чорноострівська громада

У Чорноострівській селищній раді створили комісію з обстеження пошкоджених об’єктів. Вона має оцінити збитки та ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації. Обстеження комісією буде проводитись з 14 по 16 травня. 

Для проведення обстеження мешканцям потрібно звернутись до старости округу, а жителям сіл Мар’янівка та Вовча Гора, селища Чорний Острів – у приміщення селищної ради.

При собі мати такі документи:

Також в Чорноострівській громаді рекомендували директорам закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти перейти на дистанційне навчання з 15 травня до дня ліквідації наслідків. Адже в школах та садочках пошкоджені будівлі.

Нагадаємо, залізничники вже завершили відновлювати колію на Хмельниччині. Наразі вони очікують на дозвіл, аби відновити рух потягів. Укрзалізниця організувала для перевезення пасажирів спеціальні шатли та автобуси в об’їзд.  

Збір на помсту

Відкриваємо збір на помсту. Кошти будуть направлені на придбання необхідного для наших воїнів із 19 ОСБ. Вони регулярно мінусують росіян.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Віталій Українець

    Тільки дурень буде зберігати вибухівку за 5 км від міста!

    Арсенал треба було  ще в лютому 22року  розвезти по іншім більш відталеним складах.Або в найближчому  карьері малими партіями взірвати.

    Ситуація показує повну імпотенцію влади-тільки голий і роздутий піар від них!
  • Галина Возна

    Дякую звернулася. Через годину була бригада. До аварійного балкону
  • Надя Стойко

    Яка щедрість... 🙄

    Андрей Максимнюк reply Надя Стойко

    Оксана Чаюк таким людям важко чимось догодити,  але не варто звертати увагу на них!Як би вона понесла фінансову втрату від свого сімейного бюджету,то можливо і цінувала будь яку щедрість!!!

    Оксана Щебетюк reply Надя Стойко

    Nadia Stoiko а вам недогода. не допомагають погано, допомають також погано 🤦🤔

    Читач62 reply Надя Стойко

    І до чого цей коментар?

keyboard_arrow_up